Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koleś opuścił mi szlaban na parkingu na tylną lampę co spowodowało zarysowanie(białą plamę)na plastiku klosza.

Paskudnie to kontrastuje z czerwonym kolorem lampy.

Czy ktoś zna może jakiś sposób aby to zlikwidować?

Jeśli nie to,lampa jest nierozbieralna i cała do wymiany.Brawo BMW,a może by tak zespolić cały samochód w kilka kawałków i wymiana byle pierdółki pociągała by za sobą wymianę np.1/4 samochodu? :mrgreen:

Opublikowano
Witaj, przykra sprawa, dlaczego nie pociagneles do odpowiedzialności gościa który opuścił ci bramkę ?? Ale stało się , wrzuć foty jak to wyglada bo jest możliwość zeszlifowania rysy. Pozdro
Opublikowano

eeeh,zauważyłem dopiero na chacie,fotka poniżej,nowa lampa 1100 plnów,z AC nie wiem czy przejdzie(za mało uszkodzona chyba na wymianę).

Jakiegoś pecha mam,auto 2 miechy dopiero w kraju i już jakieś przygody ma.Pomimo że parkuję w garażu i na płatnych parkingach to ktoś mi wjechał wcześniej w prawe przednie drzwi na dole.

Ale za mało i w Inchcape stwierdzili że drzwi nie do wymiany(ubezpieczyciel nie zatwierdzi),a ja na to że szpachla mnie nie interesi.Ale w głosie słyszałem ukrytą sugestię-"młotkiem te drzwi!młotkiem!",No,wtedy się zrobi przekładkę... :cool2:

http://img802.imageshack.us/img802/2784/dsc05772h.jpg

Opublikowano

Wez pasty polerskiej na szmate i zaczysc a nie histeryzuj ... :duh:

Witam,

Brawo BMW,a może by tak zespolić cały samochód w kilka kawałków i wymiana byle pierdółki pociągała by za sobą wymianę np.1/4 samochodu? :mrgreen:

A jak sobie wyobrazasz niby wymiane samego klosza w takiej lampie?To nie 125p,ze wkretami z zewnatrz przykrecisz...

Opublikowano

Kolego-ja nie histeryzuję lecz szukam porady(po to jest to forum) aby zaoszczędzić tauzena ponieważ wolę go wydać na coś innego.

A dwa to nie jeżdżę BMW 2 dni i jak mówię że jest z tym zespolonym kloszem niewypał to jest niewypał.

A wyobrażam to sobie tak że wszystkie bebechy(żarówki,ledy,obudowa,itd)powinny być w jednym a klosz osobno-coś jak w E39.

A trzy dzięki za poradę,spróbuję spolerować :idea:

Opublikowano
Dobra pasta polerska, szmata i trochę siły i chęci a będzie jak nowa. A zaczni parkować na dobrych miejsca h pod marketami to będziesz z pasta latał codziennie , dlatego najlepiej na luzie do tego podejść , co zrobisz ze inni maja w dupie i walą czym się da w twoje auto. :cry2:
Opublikowano

O.k,dzięki za pomoc,będę miał chwilę czasu to kupię pastę i pojadę na szmacie,zapodaj mi DAVID85 jeśli możesz jakąś nazwę tej pasty(nie siedzę w tym temacie).

Co do parkowania to parkuję na szarym końcu,nie szukam "dobrych" miejsc czyli bliskich.

O obijaniu mojej poprzedniej beemki to mógłbym książkę chyba napisać (miałem ją 7 lat).Przodują niewątpliwie kobiety w tym temacie :wink:

Temat rzeka,nie do przeskoczenia.

Opublikowano
Nie podkrece Ci żadnego dobrego środka bo nie zaopatruje się w takie rzeczy w PL , mieszkam na stałe w UK więc nie pomogę , sam korzystam z profesjonalnych środków które mi pozostały po wcześniejszej pracy w Mercedesie. na Allegro widziałem jakieś specjalne pasty do lamp ale to już musisz pytać chłopaków mieszkający h w PL. Pozdro
Opublikowano

Dzięki,za późno przeczytałem,użyłem pasty Sonax "KratzerEntferner nano-pro" do plastiku,akrylu i plexi,polecam,20 minut "na szmacie" i ani śladu tego uszkodzenia :duh:

Lampa jak nowa.

Koniec tematu z mojej strony.

Opublikowano

Nie byłoby sprawy gdybym był bliżej Andreich'u :)

A tak to co?kurier?

Ale dzięki za wszelkie porady,po to właśnie jest między innymi to forum.