Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedzcie mi co oznacza kontrolka oil service 13300 po przekreceniu kluczyka? Wczesniej mi sie to nie wyswietlalo dzisiaj to zauwazylem. Czy zbliza sie wymiana oleju (jezdze na pelnym syntetyku i dotychczas zrobione jest na nim 10tys km) czy oznacza to cos powaznego? Z gory dzieki za odpowiedz
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest informacja ile możesz przejechać jeszcze na tym oleju ale tylko teoretycznie bo w praktyce te wskazania zmieniają się w zależności w jaki sposób uzytkujesz samochód, np. miasto, trasy itd. Ja osobiście nie patrzę na inspekcję oleju tylko zmieniam max. przy 15 tys. km lub co rok.
Opublikowano

No to by sie zgadzalo z wczesniejsza wymiana :)

Powiedzcie mi tylko czy przy wymianie automatycznie znika mi ta kontrolka czy trzeba to jakos usunac?

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to by sie zgadzalo z wczesniejsza wymiana :)

Powiedzcie mi tylko czy przy wymianie automatycznie znika mi ta kontrolka czy trzeba to jakos usunac?

Kasujesz inspekcję przyciskiem na zegarach.