Skocz do zawartości

E46 z pojemnością silnika 1.6 co to za silnik???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
troche wyrozumialosci co do wyborow innych uzytkownikow w kwestii silnikow

Ja na razie próbuję wykazać wyrozumiałość w stosunku do tej burackiej fotki z Chargerem, czy co to tam jest :8)

Mnie tam dresy nie interesują (wolę moje spodnie w kant jeszcze z komunii plus wygodne sandały), ale czy może ktoś potwierdzić informację o n40/n45 1.6 w e46? Proszę nie pisać o M43.

Opublikowano
ale czy może ktoś potwierdzić informację o n40/n45 1.6 w e46?

Wydaje mi sie, ze nie było tego silnika w e46 jednak.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Zgadza się, bo 316 to jeżdżą głównie dresy, bo nie stać ich na BMW z męskim silnikiem.

człowieku gadasz jak potłuczony

równie dobrze mogę powiedzieć że osoby kupujące auta z dużymi "męskimi" :duh: silnikami /dużą mocą poprawiają sobie EGO

i być może jest to dla nich przedłużenie fallusa

mają frajdę że pod maską jest z 200koni i mogą się ścigać z polonezami w zatłoczonym mieście od świateł do świateł co sprawia im ogromną radochę

ja mam 318i bo znalazłem takie auto w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym - bo jest dużo tańsze w eksploatacji (ceny części, zużycie paliwa, opłaty OC i inne)

i nie odczuwam potrzeby palenia gumy czy wciskania pedału gazu w podłogę

DLA MNIE AUTO MA JEŹDZIĆ I PRZEWOZIĆ MNIE Z PKT A DO PKT B

pewnie wiele osób z forum ma również do tego takie podejście - w końcu to jest tylko samochód

ale skoro jestem dresem w twoich oczach to niech tak będzie zwisa mi takie gadanie - dresiarskie gadanie :P

ale jak coś to zwracaj się do mnie mgr inż a później dres - bo takie wykształcenie mam :)

dresu czasem używam - głównie jak biegam

Pozdrawiam cię kolego z mega wypasioną furą która ma w sobie "męski" silnik co czyni cię człowiekiem lepszym - wyżej usytuowanym w hierarchii ludzkości :duh:

gg5553463
Opublikowano

Po co kontynuujesz off topa? Nic ciekawego nie napisałeś, ilu jeszcze takich oburzonych będzie trolla karmić? :duh:

Ja właśnie też się nie spotkałem z takim silnikiem, stąd moja ciekawość.

Opublikowano

ale jak coś to zwracaj się do mnie mgr inż

Niesamowite :lol:

Nie no dajcie siana, bo zaraz zaczniemy linijką mierzyć kto ma większego :lol:

Kolega został może trochę źle zrozumiany i od razu się czepiacie :roll: .

Chodziło o nad wyraz często, co nie oznacza zawsze bądź z reguły :)

Wróćmy do tematu lepiej.

Opublikowano
....Ja właśnie też się nie spotkałem z takim silnikiem, stąd moja ciekawość.

znajomy miał taki motor w swoim aucie był to sedan - co ciekawe było to auto służbowe które po całym kraju jeździło

nie pamiętam dokładnie ale miało chyba grubo ponad 400tys najechane zanim je sprzedali

podobno bardzo mało problemów z nim było

podstawy tylko czyli oleje zawieszenie hamulce itp

od dłuższego czasu teraz jeździ pasatem 2litry diesel (albo 2,2 nie pamiętam dokładnie)

auto co chwile na serwisie jest - psuje się wszystko co się tylko da

gg5553463
Opublikowano

bo pewnie w zimę odpala i grzeje przez 5 minut na 2 biegu na 4tys obrotów żeby mu cieplutko się od razu zrobiło, a później auto w serwisie :D

A co do oburzenia paru ludzi w związku z tymi małymi pojemnościami. Możecie mnie linczować, podać do moderatora ale ja uważam że BMW z silnikiem mniejszym od 2l to nie BMW. Zaraz powiecie, że cwaniaczy bo ma 320d. Otóż mogę śmiało powiedzieć, że ten diesel to nie wypał, 4 garnki i to też nie jest BMW ;) BMW w dieslu to jest tylko 330d. Jak miałbym kupić mniejszy silnik to jakiegoś opla, renault czy VW. Amen.

To jest moje zdanie i nikogo nie namawiam do zmiany poglądów. Po to forum jest żeby bez obaw powiedzieć co się myśli przy jednoczesnym nieubliżaniu innym.

Opublikowano

uważam podobnie, z mojego śmierdziela zrobiłem co mogłem ale to tylko 4gary

nawet teraz nie znalazłbym (cały czas przeglądam ogłoszenia ) żadnej 330d w kombi w 2004 w manualu i z ori xenonem odpowiadającej mi albo w ogóle do czegokolwiek się nadającej (pomijam mobile itd) dlatego skończyłem z 320d bo niby starczy itd

no nie starczy

także podzielam pogląd, minimum 2L

a że każdy swój swoje zdanie może wyrazić bo od tego jest forum - to jest wyrażane a nie żeby się obrażać

a, a mojego turasa nie traktuje jak przyrząd do przemieszczania się, przyrządami były vw, ople, hondy i inne

na temat dresiarstwa mam swoje zdanie, podobne zresztą ... ale nie będę podsycał atmosfery