Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam pytanko mam info o wymianie klockow tyl, dzwonilem do ASO z pytaniem o ceny- sugeruja wymiana razem z tarczami cena w Bavaria 2650zl, pytanie czy u Was przy takich przebiegam wymienialiscie tarcze tyl?? czy klocki kupujecie w ASO czy jakies zamienniki jak tak to jakie??

dzieki

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano (edytowane)

Wymiana nie jest aż tak bardzo uzależniona od przebiegu tylko stanu tarcz i klocków.Wszystko uzależnione od tego jak kto jeździ :D :D :D

Ja mam akurat X3 i faktycznie wymieniałam ostatnio kpl przód i tył tylko dlatego, iż tarcze nie były już do przetoczenia.Założenie nowych klocków w takiej sytuacji nic by nie dało

Tarcze oryginał ale klocki Ate Ceramic kupiłem ze względu na mniejsze pylenia

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Klocki przednie juz wymienialem razem z tarczami przy przebiegu ok 30tys, a mam nadzieje ze na tylniej osi do wymiana sa tylko klocki, bo ceny sa #$%^&*(#
Opublikowano
tak tarcze byly od nowosci, tak wiem ze malo ale wydaje mi sie ze ASO polecial w %^*& i wymienil tarcze, niby pytali o zgode ja sie zgodzialem ale wtedy mialem wazniejsze sprawy na glowie niz auto...
Opublikowano

No raczej :duh: :duh:

Poszukaj na allegro.Jest sporo kont ASO i co ciekawe można kupić taniej niż zamawiając w ASO :cool2:

Nie mam teraz konkretnych namiarów na loginy ale trzeba poszperać :D

Mozesz zapytać też w Intercarsie bo oni też załatwiają

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

A jaki masz przebieg?

Ja w swojej,przy przebiegu 44 tys, wymieniłem same klocki z tyłu,tarcze były ok.

Opublikowano
A najlepiej kupic pakiet serwisowy (dodatkowo dochodza wycieraczki) po 2 wymianach masz pakiet gratis. W bmw jest tak mala tolerancja zuzycia tarcz :8) , ze praktycznie przy kazdej wymianie klockow tarcze sa do wymiany. Czesto z przodem jest tak, ze tarcze spadaja ponizej minimum a klocki maja jeszcze 3-4 mm grubosci :mad2:
Beste Maschine der Welt
Opublikowano (edytowane)

Wielu naszych klientów kupuje graty samodzielnie wymienia w sąsiedztwie , my kasujemy CBS . Koszt wymiany 80 plus kasowanie inspekcji...

W serwisie maja rygorystyczne normy. :mad2:

A my np po wymianie np. Oleju uzupełnieniamy na serwerze BMW wymianę w service online. Ciekawe ze żaden serwis nic nie dopisuje...

Ostatnio klient zdziwiony robił pełen przegląd a tu w systemie BMW cisza..

Mamy dostęp do tego portalu więc czasami zdziwienie Max ze brak histori serwisowej. Tylko Niemcy uzupełniają.

Z naszego doświadczenia tylko niemcy realizują plan serwisowych to jest uzupełniają dane serwisowe i wygrywają nowe softu do auta przy przeglądzie...

Wielu naszych klientów odwiedza nas w celu update softu.... A tu się okazuje ze auto inaczej się zachowuje . Np nowe parametry skrzyni czy silnika.... Poprawki po info od klintow...

Żaden serwis tego nie robi bo to 4-7 godzin zajetego stanowiska a wszystko przecierz ok więc nie ma przymusu akcji serwisowego

A tu się okazuje ze po podłączeniu auta są nowe wersje oprogramoawania :( Chyba NIE bez przyczyny ?

Ale serwisowi się mnie chce....

Edytowane przez BMW_NAVI_GARAGE

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
Wydaję mi się, jeżeli wyszedł nowy soft do auta, to znaczy że coś jest poprawione i powinno być wgrany przy każdej wizycie w serwisie,niestety trwa to długo.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W X6 robiona wymiana tylnych i przednich klocków. Na żadnej osi nie wymianiali mi tarcz. Przednie poszły po około 40tyś, tylne to 60 z kawałkiem. Przednią oś robiłem w Gdyni w Focie, tylną w Bydgoszczy.
Opublikowano

Klocki wymienione na wlasna reke tzn nie w ASO laczny koszt 600zl

co sie okazalo tarcza hamulcowa spokojnie jeszcze starczy na nowe klocki

i taka ciekawstka- mam auto z 23.09.2009 czyli model przed liftem wg VIN klocki powinny byc wlasnie z takiego auta, a co sie okazalo mam juz cala belke wraz z hebalami z wesji po LCI, szkoda ze CIC mi nie dorzucili:(