Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie czytalem na temat montazu klimy i kazdy ze koszta duze itp, troche racji jest ale mam okazje kupic kompletna klime (sam wyciagac ja bede od kolesia wiec wszystko co potrzebne wraz z wtyczkami bede mial) za cene hmm moim zdaniem smieszna bo 250 zł , tez z compacta, ale problem polega na montazu u mnie, a najbardziej elektryka zeby to wszystko dzialalo, moze ktos wie jak to wszystko podlaczyc?? raczej nie ma wiazki pod klime u mnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak demontujesz, to demontujezz z wiązką, przekłądasz wiązkę od klimy do siebie i wszystko gra i buczy...

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NIe wiem jak jest w e36, e30 musiałem troche pokombinowc, ale też ie miałem kpl wiązki....ale jak masz kpl wiażkę to przekładasz plug&play....

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jak 250 to i tak jest dorba cena, nawet jak by to miała być sama nagrzewnica i kompresor. Ale jeśli nie masz wiązki to cieżko coś samemu zrobić z elektryką, samych mechaników co poświeca cały dzień na zrobienie wiązli to nie znajdzie za 100 złotych, musisz liczyć duuuużo wiecej,

PZDR>

Opublikowano
Instalacja elektryczna leci wg. schematu i rocznika compacta. Jak nie będziesz mógł wszystkiego wyciągnąć to tnij i zapisuj co gdzie było. Najważniejsze są kostki z opisem co gdzie było i kawałek wiązki (kolory). Jak będziesz je miał plus zapał to wszystko podłączysz. Czy to będzie szło do zwykłego e36? Jeśli tak to trzeba zobaczyć kostkę włącznika klimy ze zwykłej (inny panel) i z compacta (zespolony trzy-przyciskowy przełącznik).
Opublikowano
No to sprawa ułatwiona. Wszelkie prace trzeba zacząć od przeglądnięcia schematów co do różnic połączeniowych w twoim roczniku (jeśli takie są), musisz upewnić się (po kolorach), że wycinasz wszystkie potrzebne kable. Odtworzyć połączenia z kostkami i kolorami to nie problem. Zabierz sobie wszystkie spinki, śrubki i inne drobne elementy bo można zbankrutować w ASO, zakładałem różne elementy w compakcie więc piszę z doświadczenia:) Czytając kiedyś temat o klimie ktoś wspominał o zabezpieczeniu kanałów sprężarki, chłodniczki, osuszacza i innych elementów od wilgoci. Nie wiem czy tak trzeba, ale chyba warto o tym wspomnieć i poszukać informacji.