Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, chciałem się z Wami podzielić moim problemem z BMW. Nie raz szukałem w internecie odpowiedzi na dolegliwości i nigdy nic konkretnego nie przeczytałem. Dlatego dokładnie chciałem wam opisać punkt po punkcie co dzieje się w moim aucie.

Liczę, że ktoś z Was pomoże mi rozwiązać problem. Dodam, że posiadam BMW e 61 530 xd (automat) przebieg około 250 tys.

Dodam tylko, że zachowanie, które wymienię zaczynają się po przejechaniu kilku kilometrów(10-20km) tj od nagrzania się zapewne silnika.

1. Auto w okolicach 1500 obrotów zaczyna szaleć tzn obroty skaczą do 2000 tys i spadają znowu na 1500 i tak non stop

2. Przy mocnym przyspieszaniu jak mam okolo 3 tys to przerywa podczas przyśpieszania...jakby paliwa nie dostawał albo się dławił (efekt czkawki)

3. Gdy przyśpieszam delikatnie od 1500 obrotów potrafi wpaść w taką drgawkę jakbym jechał po kostce ale odpuszczając gaz lub mocniej go wciskając znika ten efekt.

4. Gdy auto jest juz naprawdę mocno nagrzane (najgorzej w mieście) to czuć normalnie jakby w kołach przerywanie szarpanie jadąc nawet z górki powolutku bez gazu (gdy auto się prkatycznie toczy).

5. Przy dużym nagrzaniu efekt mocnego szarpania (odczuwalne jakby normalnie pod autem) czuć nawet wyhamowując np przed światłami.

6. Bardzo nieprzyjemny podobny efekt jak w 5 punkcie czuć mocno skręcając kołami np parkując prostopadle do ulicy i znowu wyhamowując ....tj uczućie jakby coś się z kołami działo.

Powtórzę tylko, że wszystkie te obiawy pojawiają się tylko na rozgrzanym silniku....na początku dnia jak wchodzę do auta lub po dłuższej kilku godzinnej przerwie nic się nie dzieje.

Liczę, że mi pomożecie w moim problemie...bo moja miłość do BMW wygasa w takich sytuacjach.

Pozdrawiam Was serdecznie. Jak zaobserwuję jeszcze jakieś objawy lub sobie przypomnę coś istotnego to na pewno tu napiszę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierwsze co to powinieneś podpiąć kompa.
Opublikowano
komp nie wykazuje żadnych większych błedów...miałem coś ze świecami, jak i błąd wyskakiwał na filtrze czastek stałych ale okazało się to dlatego, że wcześniejszy właściciel go wywalił...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.