Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kilku dni mam problem z przyspieszaniem na 6 biegu. tzn. jak szybko nacisnę pedał gazu to na 2, 3, 4, 5, autko wyrywa do przodu jak się patrzy, natomiast na 6 tak w granicach 2500rpm muli niesamowicie tzn. na INPIE wskazania komp 2300 a turbina dmucha 1900 i wyskakuje błąd Auxilary water pomp oraz drugi błąd 4530 (1297) air charge conntrol. co to może być? Czyżby zapieczone kierownice turbawki czy też zaworek turba?
Opublikowano
dzięki za odpowiedź, tak zrobię ale jakby nie było poprawy to co wyjęcie turbawki w celu przeczyszczenia czy jest może inny mniej inwazyjny sposób na zapieczone kierownice?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten błąd Auxilary water pomp nie ma nic wspólnego z brakiem mocy w Twoim aucie. Jest to błąd pompki która odpowiada za ciepłe lub zimne powietrze z nawiewu. To ta pompka która znajduje sie nad dodatkowym podgrzewaczem wody ( wchodza do niej 2 wtyczki)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
...wyskakuje błąd Auxilary water pomp oraz drugi błąd 4530 (1297) air charge conntrol. co to może być? Czyżby zapieczone kierownice turbawki czy też zaworek turba?

pompka to nr 7 w linku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP71&mospid=47665&btnr=64_1084&hg=64&fg=18 i nie ma wpływu na moc (ewentualnie m.in. na temperaturę nawiewu). Ajak ewentualnie ją reanimować zajrzyj tutaj : viewtopic.php?f=69&t=126151

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
zaworek podmieniony i jest różnica i teraz mam pytanie czy często padają te zaworki turbo, ponieważ zaworek kupiłem nowy we wrześniu upłynie rok i się zacina. Czy może mieć wpływ na żywotność tego zaworka zrobiony mod? no i co zauważyłem że strasznie ten zaworek był gorący.