Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam do czego jest ten Zawór ciśnienia doładowania przy turbo co on daje i jak by mi przepuszczał źle działał to co by się działo ?

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

• Moderatorzy
Opublikowano

To byś miał słaby silnik.

Reguluje on ciśnieniem powietrza jakim turbina ma dmuchać .

Musi być w normie czyli nie za duże,nie za małe.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

aha dodam ze jak wyjełem katalizator i wlozyłem pusty to turbo gwizzdało a teraz jak włożyłem katalizator to nie słychać turbo gwizdu ani troche moze mam padniete

ale ciągnie w miare przyzwoicie mialem wlanietą przpływkę teraz na 4 pokazuje 18-19 litry to chyba działa to tylko na wyzszym zakresie obrotow dynamika słaba .. moze jest dobry ale kiedys go zmienie bo jak go wyjełem i dmuchałem z góry to powietrrze przepuszczał a chyba tak nie powinno być ?

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

jemu chodzi o elektrozawór Cihy :-)

I nie cisnienia doładowania, a podcisnienia sterowaniem doładowania. Eh, niby semantyka a jakże znaczenie zmienia. Rocznikowi '94 zapewne ciezko sie połapać, cóż, ludzie uczą się całe zycie :norty:

Opublikowano
ta o elektrozawór ten przy turbo jak byłby uszkodzony to co sie dzieje ? wolniej sie zbiera czy co ?? szarpie ?

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

Mogło by Ci przeładowywać turbo. ;) i silnik by słabnął przy dużym bucie i włączał by się tryb awaryjny. :)

czyściłeś ten elektrozawór? Tam jest taki mały filterek i się go czyści co jakiś czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.