Skocz do zawartości

OSiągi 520d touring

Adam94

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

Dokładnie, bo u nich chyba ubezpieczenie płaci się za wielkość mocy i dla tego BMW wypuściło e46 318d 115KM, silnik ma co prawda 2 litry i moc około 125-130KM faktycznie, ale na papierze jest inaczej :cool2:

Jak się popatrzy na wielu producentów, wiele najpopularniejszych silników ma właśnie max 115KM (na papierze), najpopularniejszy TDI VW miał 110KM, chodzi o opłaty... To tak dla przykładu.

Cieszę się, że mam więcej, to tak dla podświadomości, że mam zdrowy piec, choć od pół roku chodzi mi po głowie "wirusik" od Bagora :norty:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

nie narzekam na prace 520d jest cichutko 6 cylindrowy rrechot glsniejszy slyszalem v6 strasznie rechocze ;/.

ten 4 cylindrowiec jest calkiem cichy tylko strasznie tak wyje jak mu sie depnie :) tzn nie klekocze jak sie rozpędza tylko taki fajny szum wtedy jest lubie to :8) :8) jak słysze sąsiada opla 4 cylindrowego to aż mnie podrywa na wymioty tak klekocze 2008 rok 1.9 a jak rusza to jest taki gluchi stuk jak by na sucho bez oleju jechał ;/ i klleleleleelelele :D kleklelelele na kazdym biegu tak a bmw tak szumi cos podobnie jak 2.5 tds ale ciszej dodam ze na castrol chodzil mi glosniej ale wlałem havoline i odrazu ucich aż mnie zdziwilo ze tak zcichł

Ty jestes sam jak klekot przyjedz tym swoim trupem i pokaze ci jak chodzi 3 litrowy 6 cylindrowy zdrowy diesel... porownujesz TDSa do 2 litrowego diesla :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :nienie: To całkiem inna generacja silnikow...

Severo - daj spokój. Forumowicz Adam94 to wcześniejszy adadus, który trollował i został "zesłany na syberię". Teraz założył konto z nowym nickiem i znów trolluje więc jego dni są policzone.

Skomentuj te posty brakiem komentarza bo to jedyne sensowne wyjście w sezonie wakacyjnym, który co roku obfituje w różnego rodzaju trolle tworzące różne - miernej jakości - "dzieła"...

Pzdr.

Panowie ja go pierwszy rozkminiłem więc do mnie należy egzekucja a do Pisza mam blisko :evil:

ŻARTUJĘ widzicie przecież że to dzieciak :-dajmy mu już spokój, może zmądrzeje.Normalny chłopak na jego miejscu spaliłby się ze wstydu i tyle.

Jak nie zmądrzeje to dostanie kolejnego bana. Proste jak budowa cepa.

Pzdr.

ładnie na 520d ile bys zrobił ;] ?

Zakładając, że auto nie jest trupem (takich się nie tuninguje) tylko zdrowe i trzyma serię, przyrost w tym silnik wynosi do około 30KM. Osiągnięcie dużego przyrostu często nie jest problemem. Czym innym jest zrobienie dobrej modyfikacji z logicznymi zmianami (przekłada się to na przyjemną jazdę), a czym innym wyciskanie wartości na pałkę, nie wiedząc tak naprawdę co się zmienia. Takich tunerów nie brakuje i niestety pojawiają się jak grzyby po deszczu, oferując swój "chiptuning".

Cieszę się, że mam więcej, to tak dla podświadomości, że mam zdrowy piec, choć od pół roku chodzi mi po głowie "wirusik" od Bagora :norty:

Zapraszam :)

A masz jakieś wykresy że zrobiłeś ze 136 km +30km czyli=166km bo jeszcze takiego m47 po modzie nie widziałem , no chyba że jego dni są już policzone?

Jakbym nie miał, to chyba bym z głowy nie wymyślał?

Mam wykres, ale nie wiem czy go znajdę. Jak znajdę, to od razu wkleję.

Nie widzę też w tym nic nadzwyczajnego, bo nie jestem pierwszą osobą, która osiągnęła taką moc w tym silniku. Znam kilka osób, które osiągnęły podobny wynik.

Pozdrawiam

Czekamy na wykres tej m47 co ma prawie 170 KM :cool2:

Gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie, to byś nie robił sobie głupiej ironii. A w temacie chiptuningu nie jest tajemnicą, że jesteś zielony, więc nie widzę też sensu z tobą dyskutować.

I jeszcze jedna rzecz. Ostatnio jeden twój klient wysyłał mi plik do sprawdzenia, który mu wgrałeś. Pewne mapy są skopiowane w ząb w ząb z mojego pliku (razem z celowo błędnie zrobionymi zmianami). Nie sądzisz, że brzydko tak kraść i na forum próbować pokazywać się ze strony profesjonalnego chiptunera? Reszta to "twórczość własna" tunera, czyli śmiech na sali (ciśnienie turbiny do ustawionej dawki to jakiś kompletny żart).

I następnym razem jak do mnie piszesz PW na bmw-diesel.pl, to bardziej się postaraj ukryć swoją prawdziwą tożsamość.

Cytuję PW:

Witam,

Wiem, ze tajemnic sie nie zdradza, ale mowie co tam zapytam :D

Od razu do rzeczy nabylem programator i chcialbym poprobowac swoich sil w chiptuningu TDSow.

Nie pytam o nic tylko chcialbym wiedziec jakie kosci musze kupic. NA Twoim zdjeciu sa dwie kosci dip 32. Pytanie czy we wszystkich BMW sa tylko dip 32 czy tez sa 28??

Jesli jestes w stanie pomoc to prosze o info jakie kosci moge nabyc.

Z gory dzieki za pomoc, o ile sie na nia zdecydujesz :D

P.S. Na pewno konkurencji na forum nie zrobie, bo i tak bym sie nie przebil :)

PZDR

Administracja sprawdziła i powiedziała jasno, że PW pochodzi od użytkownika Moby85. Masz też takie konto na bmw-diesel.pl, więc nie było problemu ze sprawdzeniem.

Dziwne jest to, że pytasz mnie incognito o takie banały, a tutaj na forum oferujesz chiptuning. Nie potrafię tego zrozumieć.

Poza tym każdy twój post musi się kończyć tą ikonką " :cool2: "? Nie chciałbym cię urazić, ale zacznij pisać jak dorosły człowiek, merytorycznie, bo na razie to wygląda jakby jakieś dziecko siedziało przed komputerem.

Dlatego jasno ci oświadczam żebyś się do mnie nie odzywał na PW (pod jakimiś różnymi nickami) i na forum. Po prostu trzymaj się ode mnie z daleka razem z tym swoim "tunerem".

• Zasłużeni forumowicze

Wielkie Brawa dla kolegi BAGORA, niech obnaża prawdę o pseudo-tunerach, którzy próbując kopiować specjalistów, naciągają innych!

Mam nadzieję, że nikogo nie udało ci się oszukać moby85, że nikomu nie spie....łeś ukochanej bmki niudolnie kopiując fachowców!

A Bagorowi wielkie dzięki, że ujawniasz PW z takimi zapisami, apel do wszystkich, chcesz mieć dużo arabów więcej w garażu i spokojny sen? ONLY BAGOR!!

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Dlugo sie zastanawialem, co odpisac na ten stek bzdur.

Doszedlem jednak do wniosku, ze nie bede podejmowal polemiki z osoba, ktora MA wiedze w tej dziedzinie, ale takim zagraniami pokazuje swoje prawdziwe oblicze.

POZDROWIENIA :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Wielkie Brawa dla kolegi BAGORA, niech obnaża prawdę o pseudo-tunerach, którzy próbując kopiować specjalistów, naciągają innych!

Mam nadzieję, że nikogo nie udało ci się oszukać moby85, że nikomu nie spie....łeś ukochanej bmki niudolnie kopiując fachowców!

A Bagorowi wielkie dzięki, że ujawniasz PW z takimi zapisami, apel do wszystkich, chcesz mieć dużo arabów więcej w garażu i spokojny sen? ONLY BAGOR!!

Tak się nie podniecaj bo przypominasz mi kogoś,a dedektywi-CIHY525,danielxc717 i Manolito77 są czujni :mrgreen:

Bagor-jestem kompletnie zielony w temacie chiptuningu ,jak możesz to wytłumacz logicznie tak jak dla potencjalnego klienta.Dlaczego to co Ty wgrywasz podnosząc moc silnika nie jest robione fabrycznie?Pewnie że przydało by mi się z 20KMwięcej i nie żałowałbym na to kasy,tylko mam obawy że mój zdrowy silnik może po tym zabiegu zacząć kulać.Czyżby żadnych skutków ubocznych nie było tylko same plusy?,nie dość że moc większa to jeszcze są opinie że spalanie mniejsze :D po prostu prawie cud :D

a wykresu dalej nie ma ....

co do wykresów to widziałem raz wykres e46 136KM z wiekszym turbo od wersji 150 KM zrobione na 176 KM ...ale to było wtedy auto 4 czy 5 letnie !

a poza tym te silniczki daja się ładnie tuningować po zmianach wtryskiwaczy i turbo oraz wzmocnieniu sprzęgła ... mam bardzo dobry kontakt z ludzmi któzy mają 198 KM i drugi około 220 KM ( pisze około bo nie mierzone a gość objeżdża 123d 204 KM ;) oczywiście nie w naszym kraju , bo w naszym kraju kazdy robi najlepiej i szkoda dyskusji z niektórymi "tunerami " , ale tego człowiek uczy się z czasem ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze

Tak się nie podniecaj bo przypominasz mi kogoś,a dedektywi-CIHY525,danielxc717 i Manolito77 są czujni :mrgreen:

Bagor-jestem kompletnie zielony w temacie chiptuningu ,jak możesz to wytłumacz logicznie tak jak dla potencjalnego klienta.Dlaczego to co Ty wgrywasz podnosząc moc silnika nie jest robione fabrycznie?Pewnie że przydało by mi się z 20KMwięcej i nie żałowałbym na to kasy,tylko mam obawy że mój zdrowy silnik może po tym zabiegu zacząć kulać.Czyżby żadnych skutków ubocznych nie było tylko same plusy?,nie dość że moc większa to jeszcze są opinie że spalanie mniejsze :D po prostu prawie cud :D

Nie podniecam się, po prostu nie lubię oszukańców, no i mam te podejrzenia w głębokim poważaniu, jak chcesz mogę Ci podać wszystkie moje dane z PESELEM i adresem, nie mam nic do ukrycia, ta wypowiedź o rutkowskich naszego forum zabrzmiała jak groźba, kogo niby Ci przypominam.

Co do tuningu, to mogę wysłąć Ci link, gdzie jest dowód, że jedna osoba z tego forum kopiuje nieudolnie programy Bagora, a pseudo-tuner moby jest zwykłym pośrednikiem tych programów, "załatwia" czy próbuje załatwiać programy innym forumowiczom, nie mając pojęcia na czym będą Ci ludzie jeździć, nie potrafisz chłopie robić czegaś sam, to się weź za coś innego, bo nie znając się na chip-tuningu możesz komuś spie__yć autko.

Bogi124, boisz się ingerować w Swój samochodzik, to zrozumiałe, więc jak już byś się zdecudował, to oddałbyś autko dla sprawdzonego i polecanego przez setki osób tunera, czy dla pośrednika czipów nie do końca dobrze skopiowanych pierwotnych wersji tegoż polecanego tunera.

Dla mnie to tak, jakby rolnik miał krowę, a mleko kupował w sklepie :mad2:

No sorki za porównanie, tak mi się nasunęło..

Pozdrawiam

Krzychu.

Po pierwsze - kazda osoba, ktora przyjezdza do mnie na wgranie softa wie, ze ja nie pisze tych programow. Tych osob przewinelo sie dosc sporo i jeszcze nikt nie przyjechal na reklamacje.

Po drugie - nie pisze, ze jestem znawca tematu, ale nie rozumiem stwierdzenia, ze moge komus spieprzyc auto ? Jesli umiesz obslugowac podstawowe programy diagnostyczne to pewne rzeczy idzie wylapac.

Z tego, co mi wiadomo to pewna osoba tez oferuje swoje softy osoba przez @ i ciekawi mnie bardzo, czy jest w stanie sprawdzic kondycje tych aut ??!!

Wydaje mi sie, ze niektore osoby bardzo boli, ze ludzie robia mody u kogos innego a inne forum juz nie wystarcza.

Zaznaczam, ze jest to moj ostatni post w tym temacie, bo znow rozmowa schodzi na wzajemna krytyke i obrzucanie sie blotem. Prosze tylko zeby juserzy, ktorzy sa troszke czasu na forum nie naduzywali slow, ktore mozna uznac za obrazliwe.

Dziekuje.

Edytowane przez moby85

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

wyslij link !!!!! czekamy .... w linku jest jasno napisane że podstawą do mojej nauki były pliki Bagora tak ? świat poszedł do przodu , każdy się uczy i stara się iść na przód i nie podniecaj się tak swoim Bagorem bo nawet nie wiesz że każdy negatywny post na jego temat jest najpierw konsultowany z nim przez administrację na forum bmw-diesel ... skoro ja kopiuje jego pracę( NIEUDOLNĄ ) to powiedz skąd wykresy w moim wątku najróżniejszych aut , pewnie Bagor przesłał mi pocztą .... ten jegomość co jakiś czas ma parcie żeby wyżalić się na forum ... chcesz to też mam nieudolne prace Twojego pseudo "tunera" , możemy tak w nieskończoność ... a poza tym jak ktośą daje wartości momentu w mapie DW np 500Nm gdzie wartością graniczną jest 400 Nm i na tyle jest zeskalowana mapa konwersji a później zasłania się strachem przed kopiowaniem ... to sory ale każdy może to skopiować ale nie kazdy będzie znał prawdziwe wartosci ... usuwam DPFy , jestem w stanie zmieniac linearyzację poszcazególnych czujników , mody pod inne wtryski , turbo i nie potrzebuje się kłócić na forum bo czasu naprawdę mało , gdyby nie dwa monitory wątpie abym wogóle miał czas na forum ... :wink:

Chiptuning Łódź

Nie podniecam się, po prostu nie lubię oszukańców, no i mam te podejrzenia w głębokim poważaniu, jak chcesz mogę Ci podać wszystkie moje dane z PESELEM i adresem, nie mam nic do ukrycia, ta wypowiedź o rutkowskich naszego forum zabrzmiała jak groźba, kogo niby Ci przypominam.

Co do tuningu, to mogę wysłąć Ci link, gdzie jest dowód, że jedna osoba z tego forum kopiuje nieudolnie programy Bagora, a pseudo-tuner moby jest zwykłym pośrednikiem tych programów, "załatwia" czy próbuje załatwiać programy innym forumowiczom, nie mając pojęcia na czym będą Ci ludzie jeździć, nie potrafisz chłopie robić czegaś sam, to się weź za coś innego, bo nie znając się na chip-tuningu możesz komuś spie__yć autko.

Bogi124, boisz się ingerować w Swój samochodzik, to zrozumiałe, więc jak już byś się zdecudował, to oddałbyś autko dla sprawdzonego i polecanego przez setki osób tunera, czy dla pośrednika czipów nie do końca dobrze skopiowanych pierwotnych wersji tegoż polecanego tunera.

Dla mnie to tak, jakby rolnik miał krowę, a mleko kupował w sklepie :mad2:

No sorki za porównanie, tak mi się nasunęło..

I TEŻ mogę Tobie podesłać linki czyim pośrednikiem był TWój pseudo "tuner " jeszcze nie tak dawno bo w 2009 roku ... także uważaj jak zaczynasz się z czegoś wyśmiewać ... :wink:

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Po pierwsze - kazda osoba, ktora przyjezdza do mnie na wgranie softa wie, ze ja nie pisze tych programow. Tych osob przewinelo sie dosc sporo i jeszcze nikt nie przyjechal na reklamacje.

Po drugie - nie pisze, ze jestem znawca tematu, ale nie rozumiem stwierdzenia, ze moge komus spieprzyc auto ? Jesli umiesz obslugowac podstawowe programy diagnostyczne to pewne rzeczy idzie wylapac.

Z tego, co mi wiadomo to pewna osoba tez oferuje swoje softy osoba przez @ i ciekawi mnie bardzo, czy jest w stanie sprawdzic kondycje tych aut ??!!

Wydaje mi sie, ze niektore osoby bardzo boli, ze ludzie robia mody u kogos innego a inne forum juz nie wystarcza.

Zaznaczam, ze jest to moj ostatni post w tym temacie, bo znow rozmowa schodzi na wzajemna krytyke i obrzucanie sie blotem. Prosze tylko zeby juserzy, ktorzy sa troszke czasu na forum nie naduzywali slow, ktore mozna uznac za obrazliwe.

Dziekuje.

Wiesz co Moby, mi nie chodzi o obrzucanie Ciebie czy innych błotem, nie mam do tego prawa, chodzi mi o przestrogę dla innych. Sam przed chwilką sie przyznałeś, że nie jesteś fachowcem,że nie jesteś znawcą tematu, ale "ulepszasz" samochody innym samemu NIE używając swoich modernizacji....

Opowiem jedną sytuację i znowu przytoczę mojego ulubionego rolnika:

Rolnik sam sobie naprawia swojego URSUSA i golfaII, więc wpada na pomysł, będę naprawiał nowe samochody, toż silnik to silnik. Udaje mu sie naprawić kilka samochodów, bo wymienić olej czy klocki to umie każdy, kto choć trochę liznął mechaniki, ale poważne rzeczy to już takiemu strach dać..

Czy jeśli chciałbym poprawić u Ciebie osiągi swojego autka, to zaoferujesz mi full serwis z hamownią i gwarancją? Watpię i przyznasz mi tu rację, dodając, że nie jesteś znawcą tematu inni potencjalni Twoi klienci powinni się zastanowić, czy warto, czy może lepiej jest oddać autko profesjonaliście.

Oczywiście, że są ludzie, którzy sprzedają i kupują modyfikację przez @, tuner nie da żadnej gwarancji, ale kupujący jest tego świadomy, dla tego ja wolałbym wydać kilka złotych na wache i osobiście pofatygować sie do tunera, żeby fachowo sprawdził mi autko, czy sie nadaje, czy wszystko jest ok i dopiero wprowadzać modyfukację, oraz żeby mieć pewną pomoc po wszystkim i gwarancję.

Pozdrawiam

Krzychu.

Przeciez z Toba nie idzie normalnie...swoje anegdoty zostaw ludziom u siebie na wsi...

Po prostu wychwalasz pewna osobe, ktora oferuje modyfikacje przez neta i ciekawe jak sprawdza parametry auta. Ja napisalem, czytamy ze zrozumieniem, ze nie mam wiedzy w dziedzinie CHIPtuningu jak TC, czy nawet Bagor, ale obslugujac INPE czy DISa wiem, w jakim stanie jest auto, ktore przyjezdza na wgranie programu.

Kolejny raz prosze kolege Krzyska zeby sie opanowal i przyjal do wiadomosci, ze jest to temat o osiagach 520d a nie o wiejskich anegdotach.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

mylisz teraz kolego diagnostykę ze zmianą softu , ponieważ dane z diagnostyki są tylko i wyłącznie w celu sprawdzeniu auta czy nadaje się do dalszej modyfikacji czy nie ... masa firm tuningowych tak działa

naprawdę żebyś odpuścił muszę wklejać linki ... przeczytaj wątek ochiptuning silnika M40 od poczatku do końca , a później powiedz czy Twój extra tuner bedąc pośrednikiem oferował wogóle diagnbostyke czy wysyłał na pałe nawet nie pytał się czy auto jest sprawne ...

Edytowane przez TC

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
wyslij link !!!!! czekamy .... w linku jest jasno napisane że podstawą do mojej nauki były pliki Bagora tak ? świat poszedł do przodu , każdy się uczy i stara się iść na przód i nie podniecaj się tak swoim Bagorem bo nawet nie wiesz że każdy negatywny post na jego temat jest najpierw konsultowany z nim przez administrację na forum bmw-diesel ... skoro ja kopiuje jego pracę( NIEUDOLNĄ ) to powiedz skąd wykresy w moim wątku najróżniejszych aut , pewnie Bagor przesłał mi pocztą .... ten jegomość co jakiś czas ma parcie żeby wyżalić się na forum ... chcesz to też mam nieudolne prace Twojego pseudo "tunera" , możemy tak w nieskończoność ... a poza tym jak ktośą daje wartości momentu w mapie DW np 500Nm gdzie wartością graniczną jest 400 Nm i na tyle jest zeskalowana mapa konwersji a później zasłania się strachem przed kopiowaniem ... to sory ale każdy może to skopiować ale nie kazdy będzie znał prawdziwe wartosci ... usuwam DPFy , jestem w stanie zmieniac linearyzację poszcazególnych czujników , mody pod inne wtryski , turbo i nie potrzebuje się kłócić na forum bo czasu naprawdę mało , gdyby nie dwa monitory wątpie abym wogóle miał czas na forum ... :wink:

A więc wklejanie linku juz nie ma sensu, bo sam się przyznałeś, że nauczyłęś się podstaw od Bagora.

Tylko nie wiem jak możesz obrażać kogoś dzieki komu masz zajęcie i pieniądze, trochę szacunku, nie widziałem żeby Bagor jechał po człowieku od którego nauczył się fachu...

No i Bagor nie jest moim tunerem, autko mam seryjne, ale naczytałem się bardzo dużo dobrego o nim, że mam ogromną chęć oddać w jego ręce moją baśkę.

Róbcie swoje chłopaki, ale szacunek dla innych, to podstawa. Ty, Moby i pewnie jeszcze paru innych dzięki niemu macie zajęcie i kesz.

Pozdrawiam

Krzychu.

Nauczyć się możesz nawet na szajsowatych plikach z allegro ale rożnica jest nie w tym co zmieniasz tylko jak zmieniasz... i nikt nikogo nie obraża tylko każdy robi mniejsze lub większe błędy , pisanie publicznie na forum jestem najlepszy zaraz sprowokuje kogoś do wytknięcia błędów ...

i ne nauczyłem się podstaw od Bagora bo jest to gość który nic Ci nie powie !!! miałem możliwość studiowania modyfikacji ... które po czasie i tak trzebabyło zweryfikować , ponieważ żaden tuner nie poda Ci wszystkich umiehjętności na tacy ...

Chiptuning Łódź