Skocz do zawartości

E46 323CI Naprawa zawieszenia i pare innych rzeczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Nadszedł czas na ponaprawianie tego co trzeba w buni.

Zamówiłem już łączniki stabilizatorów Meyle i zdecydowałem sie na całe drązki z końcówkami chyba nie ma sensu wymiany samych końcówek. W tylnim zawieszeniu muszę wymienić tylni wachacz z piasta ponieważ jest lekko krzywy i nei da się ustawić zbieżności. Przy okazji powymieniał bym zapobiegawczo jakies gumy z tyłu albo coś żeby nie było luzów co jeszcze proponujecie??

Mam pytanie musże wymienić również zbiorniczek wyrównawczy i nie wiem czy kupić używany http://allegro.pl/bmw-e46-2-0-2-5-2-8-zbiorniczek-wyrownawczy-benzyn-i2428304034.html czy nowy zamiennik meyle http://allegro.pl/zbiorniczek-wyrownawczy-bmw-3-e46-x5-e53-meyle-i2423572164.html prosze o rade cenowo w sumie jest to samo.

I moje ostatnie pytanie czasami piszczy mi jakiś pasek niedawno wymieniałem pompe wody więc jaki pasek zostaje to jest tak że piszczy piszczy i nagle załapie tak jakby autem szarpnie i ma więcej mocy jak wrzuce na luz to piszczenie również ustaje.

Wiem ze trochę się rozpisałem ale chciałem wszytko umieścić w jednym temacie.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

Edytowane przez qasdf
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto byłoby poprawnie zatytułować wątek, czyli dopisać jaki model, bo nikt tego nie wie :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki poprawione ;) chciałbym zaraz zamówić ten zbiorniczek wyrównawczy więc jak moglibyście mi doradzić który wybrać
Opublikowano

1. Wymiana calych drązków z końcowkami nie zaszkodzi. Ja jednak zainteresowalbym się czy w aucie ma oryginały i w jakim stanie. Jęsli są w dobrym to zostają oryginały. Jakość części zamienników jest fatalna. Wszystkich.

2. Zbiornik wyrównawczy...używany, pod warunkiem, że kosztuje 50% zamiennika.

3. Piszczy pasek, który jest zużyty i rozciągnięty. Wymiana na nowy powinna pomóc. Naciąg jest automatyczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowy zbiorniczek kosztuje chyba ok 160zł, używke za 150zł z wątpliwej jakości korkiem bym sobie darował. Szczególnie, że w nowym prawdopodobnie są już uszczelki /oringi/ które z używki będą nadawać się na śmietnik.
Opublikowano
jeśli chodzi o zbiorniczek, to temat był omawiany na forum dość dokładnie - najlepiej kupić nowy i to właśnie radzę :wink:
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie jak nazywa sie ta tuleja do której jest przymocowany tylni wahacz z piasta bo ona też nadaje się do wymiany. Na allegro jakoś nie mogłem znależc.

Pozdrawiam