Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przymierzam się do wymiany oleju .Jeżdzę na castrol edge 5w30 i chciałbym zmienić na coś lepszego.Tylko na co?
  • Moderatorzy
Opublikowano

O olejach jest tematów na pół działu :search: .

Pisałem o podwieszenie wątku na górze strony tak jak to ma miejsce z "Planuję kupno" ale oczywiście pół roku i cisza.

Powinno się zamykać takie tematy,ale nie robi się tego-przez kilka minut znalazłem z 50.

Jak pogadaliśmy sobie trochę o autobusach to temat został zamknięty w przeciągu 1 dnia.

Nie ma sprawiedliwości na forum!!!

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Gdyby to były autobusy BMW..... :-)

Daj link do dobrego tematu o oleju to go podwieszę

• Moderatorzy
Opublikowano

Dzięki.

Ten może nie jest najmłodszy ale bardzo treściwy i dotyczący różnych motorów.

viewtopic.php?f=72&t=150596&hilit=jaki+olej

Kurde,ale nie ma autobusów BMW :cry2: ,a rozmawialiśmy o dwu milionowych przebiegach :mrgreen: .

Jeszcze by się przydał dział do luźnych gadek na stronie głównej, co by nie śmiecić w postach.

Dało by się coś nad tym pomyśleć ???

PS.Jednak jest sprawiedliwość na forum.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do M62 powinieneś lać 0W30. Znam przypadek, że zalany został 5W30 i M62 zaczął brać olej. Po powrocie do 0W30 wszystko wróciło na szczęście do normy po 2 wymianach.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

0W30? Taki olej to do Yarisa leję, moim zdaniem dobry do eco-drivingu i silniczków "kosiarkowych" oraz spokojnej jazdy.

Sam niestety mam wlany właśnie oryginalny BMW 0W30 (jeszcze nie wymieniałem oleju po odkupieniu auta), ale nie uważam, żeby to był dobry olej do tego motoru. Rozważam wlanie pełnego syntetyka Mobil1 5W50.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
0W30? Taki olej to do Yarisa leję, moim zdaniem dobry do eco-drivingu i silniczków "kosiarkowych" oraz spokojnej jazdy.

Sam niestety mam wlany właśnie oryginalny BMW 0W30 (jeszcze nie wymieniałem oleju po odkupieniu auta), ale nie uważam, żeby to był dobry olej do tego motoru. Rozważam wlanie pełnego syntetyka Mobil1 5W50.

Kolejny, co wie lepiej i do kosiarki edge leje... :duh:

Do wszystkich M62 zalecany jest edge 0W30.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Moderatorzy
Opublikowano
Jest u góry powieszony temat o oleju silnikowym i proszę teraz tylko tam pytać o takowy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.