Skocz do zawartości

320d nie pali na jeden cylinder- klapka w silniku. Swap?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ogloszenie ogloszeniem,wszystko sie zgadza ale facet moze powiedziec ze tyle ci opuscil,slowo twoje przeciwko jego slowu,bolo nie gniewaj sie ale ty chyba nie szukasz rozsadnego rozwiazania tej sprawy,szukasz chyba raczej jakiegos pocieszenia,a jak znam zycie i z wlasnego doswiadczenia w tym temacie wiem ze sprawa jest nie do wygrania.tyle osob sie juz wypowiedzialo,zobacz ile osob odwiedzilo juz twoj post,zadna osoba nie napisala ze miala taki sam przypadek i ze sprawa zakonczyla sie na korzysc kupujacego,nie jestes jedyny ktoremu urwaly sie klapki po przejechaniu 3000 czy 5000 tys km,gdyby to bylo takie proste i klarowne to kolejka lawet z e46 zmierzala by w kierunku niemiec do wszelkiego rodzaju handlarzy salonow itp.
  • Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No właśnie talib tylko że 3/4 sprowadzanych aut to typu "szybko do Polski" a ja kupiłem samochód jeden z droższej półki tz. były tańsze też, niby te same.

Kolego Jakub a skąd te założenie że samochód będzie rejestrowany w Polsce? I że mam zamiar oszukać państwo z tego tytułu?

Mam zamiar go rejestrować w DE. Wogóle tam umowa kupna- sprzedaży jest brana pod uwagę jako drugorzędna...

Może i nie jestem pierwszym któremu się to stało ale mam myślę dużo większe możliwości niż połowa ludności komu się to stało. Panowie a co mam się tak poddawać? A może coś z tego jednak będzie i chociaż na część naprawy odzyskam...

A może będę pierwszy któremu uda się coś z tym zdziałać? Nie szukam pocieszenia, tylko dochodzę swojego bo w końcu Polak człowiek inteligentny :wink:

Co do tego co się stało ja nie muszę się znać na tym co się stało i tyle. Silnik nie chodzi i tyle.

Jeżeli tak bym naświetlił sprawę gościowi to by na drogę sądową nie schodził tylko na dogadanie się bo z jednego może wyskoczyć wiele sami widzicie.

Z tym dolotem to jest racja bo ani jego wina ani moja, no ale Polak to czemu moja wina i strata :lol:

Co do wymian dolotu to BMW nie oferuje nowych w razie wymiany?

Do gościa nie mam wogóle nic, bo wiadomo po co to wogóle ale stało się. Sprawy z nim na odległość raczej nie załatwię bo autko widzieć będzie musiał...

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oferuje każdą część jaką sobie zażyczysz, ale nie jest to część zalecana podczas przeglądów okresowych np co 90 tyś km.

Były przypadki awarii przy autentycznym przebiegu 50 tyś km.

Wypadałoby zaapelować do forumowiczów, którzy jeszcze nie usunęli klapek a są tacy :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tylko dochodzę swojego bo w końcu Polak człowiek inteligentny :wink:

No i to jest dobre podsumowanie.

Co do tego ile wydałeś na samochód, to akurat awaria klapek nie ma nic wspólnego ani ze stanem ogólnym samochodu, ani z jego ceną.

Wracając do tematu to niektóre ASO BMW NIEOFICJALNIE zalecają wymianę kolektora z klapkami np po 1XX tyś. Znajomy, który mieszka w Niemczech właśnie wymieniał w aso w 530d, bo serwisant przedstawił jak to wygląda i wprost powiedział, że BMW dało z nim plame. Koszt nowego kolektora to coś ~1500zł.

Także zdecydowanie taniej usunąć

Opublikowano
to co się komu wydaje, czy tak powinno być czynie, czy to jest słuszne czy nie, czyja wina itp to inna kwestia. fakty są takie że prawo jest prawem ( bez względu czy jest dobre czy złe) A w przypadku takiego prawa jakie jest w DE nie jesteś całkiem na straconej pozycji i możesz coś ugrać.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Jak kupiłeś samochód z komisu to zawsze przysługuje Ci coś takiego jak odpowiedzialność sprzedawcy za towar. Nie ważne czy w PL czy w DE. Jest to tzw gwarancja. Powołaj się na niezgodność towaru z umową, że auto było wadliwe. Masz gdzieś odnotowane przy jakim przebiegu kupiłeś? Jak zrobiłeś ledwie 3tys km z małym hakiem to nawet się nie zastanawiaj. Szukaj prawnika i napisz stosowne pismo reklamacyjne. W DE wolą nie wchodzić na drogę sądową bo to dla nich są spore koszta, a sprawę masz wygraną.

Idź do rzecznika praw konsumenta i Ci wszystko wyjaśni.

Jak kraść to miliony...jak jeździć to BMW!!
Opublikowano
Tylko dochodzę swojego bo w końcu Polak człowiek inteligentny :wink:

No i to jest dobre podsumowanie.

Co do tego ile wydałeś na samochód, to akurat awaria klapek nie ma nic wspólnego ani ze stanem ogólnym samochodu, ani z jego ceną.

Wracając do tematu to niektóre ASO BMW NIEOFICJALNIE zalecają wymianę kolektora z klapkami np po 1XX tyś. Znajomy, który mieszka w Niemczech właśnie wymieniał w aso w 530d, bo serwisant przedstawił jak to wygląda i wprost powiedział, że BMW dało z nim plame. Koszt nowego kolektora to coś ~1500zł.

Także zdecydowanie taniej usunąć

Trzeba mieć dyktafon w kieszeni i zarejestrować slowo serwisanta (autoryzowanego) "BMW dalo plamę"....a potem ich puścić z torbami.

Mam nadzieję że wyczuwacie ironię...podoba mi sie jak forum "krzyczy" jakie to konsument ma prawa, a gdy zaczynami się sądzić...to różnie już bywa.

Podsumowując po raz kolejny;

-Jeśli klapki były wklejone na ślinę, superglue czy jakos tak - wygrywamy

- Jeśli były fabryczne - Pamelo żegnaj.