Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przymierzam się właśnie do wymiany oleju w 535i 98r i z tego co tu na forum wyczytałem większość z was poleca valvoline bo wcześniej myślałem by kupić oryginalny bmw. Teraz mam dylemat co do takich dwóch olei (ta sama cena) Maxlife 5W40 i VR1 Racing 5W 50 Filtr oczywiście knecht'a. Co sądzicie o tych olejach i jaki radzicie wybrać skoro jest identyczna cena??? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem kto poleca valvoline, ja polecam Castrola edge, tego co poleca BMW i od początku był lany do tych silników.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Valvoline jest dobrym olejem, dużo osób go poleca, dużo osób przeszło z castrola na niego i chwalili zmianę.

Valvoline ma jakieś dodatki zmiękczające i regenerujące uszczelki, czyli nie wypłucze syfów i nie rozszczelni nam silnika.

Przy kolejnej wymianie też przechodzę na valva.

Castrol przy dużych temperaturach jest jak woda, zwłaszcza xW30, więc do ostrzejszej jazdy się nie nadaje.

Na podsumowanie, na pewno nie jest gorszy od castrola.

Opublikowano
ja znalazłem valvoline (takie jak napisałem w pierwszym poście) 2x po 4l + filtr knecht-a za 330zł (z przesyłka) To chyba dobra cena co???
Opublikowano
Nie wiem kto poleca valvoline, ja polecam Castrola edge, tego co poleca BMW i od początku był lany do tych silników.

Castrol to przereklamowany syf. Dużo ludzi poleca valvo i sam go leje, ale mam R6 a nie v8 dlatego nie będę mówić jaki dokładnie do tego silnika bym zalał.

• Moderatorzy
Opublikowano
O olejach do silnika piszemy tylko w temacie podwiązanym u góry.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.