Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
benzyna do poszalania. aa dieselek w trase :) dokładnie kolego

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano

do poszalania...

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/175/315/PicardDoubleFacepalm-1.jpg?1316330080

• 5 lat później...
Opublikowano

Kilka zdań o benzynie :

1)Benzyny ołowiowej to już się nie kupi bo od wielu lat jej nie ma.

2)Na benzynie Pb95 zajedzie się dalej ze względu na niższą cenę i ....większą" kaloryczność.

3)98 vs 95 to nie więcej mocy tylko lepsze właściwości przeciwstukowe a dopiero większa kompresja i inna konstrukcja silnika dadzą moc.

4)Samochody skonstruowane na Pb95 nie odczują zbytnio zastosowania Pb98.

5)Samochody przystosowane do Pb98 zasilane Pb95 mogą ulec uszkodzeniu, ponieważ zaprojektowana kompresja przy zastosowaniu PB95 będzie narażona na szkodliwe dla mechaniki spalanie stukowe czyli bardzo gwałtowne.

Od dawna planowałem zakup bmw...
Opublikowano

Kilka zdań o benzynie :

1)Benzyny ołowiowej to już się nie kupi bo od wielu lat jej nie ma.

2)Na benzynie Pb95 zajedzie się dalej ze względu na niższą cenę i ....większą" kaloryczność.

3)98 vs 95 to nie więcej mocy tylko lepsze właściwości przeciwstukowe a dopiero większa kompresja i inna konstrukcja silnika dadzą moc.

4)Samochody skonstruowane na Pb95 nie odczują zbytnio zastosowania Pb98.

5)Samochody przystosowane do Pb98 zasilane Pb95 mogą ulec uszkodzeniu, ponieważ zaprojektowana kompresja przy zastosowaniu PB95 będzie narażona na szkodliwe dla mechaniki spalanie stukowe czyli bardzo gwałtowne.

Od dawna planowałem zakup bmw...