Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie: czy warto / czy ktoś stosował piankę uszczelniającą do opon RUN on FLAT?

Pytanie NIE dotyczy komfortu, osobistych wrażeń czy opon dojazdowych itd.

Mam Run Flat'y i jestem z nich zadowolony.

Wiem, że można na nich jeździć bez powietrza, ale gdy zbyt długo na nich jedzie się bez ciśnienia można oponę zmielić i jest do wyrzucenia. Czy ktoś z Was Drogie Koleżanki i Koledzy stosował piankę do takich opon?

Czy taka pianka nie niszczy opon tego typu i czy zwiększa zasięg?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie pianki też nie służą do dalekiej jazdy tylko na dojazd do wulkanizatora tak że raczej nie pojeździsz długo na czymś takim.
Opublikowano
A czy to nie jest tak, że po użyciu pianki opona trafia do kosza?
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

można łatać taką opone ale wulkanizatorzy bardzo nie lubią czyścić tego syfu i zazwyczaj doliczają $$$ za taki bonus :)

Ps. Kiedyś użyłem takiej pianki i pomogła na 5 km, potem znowu zaczęło powietrze schodzić.

Opublikowano

wydaje mi sie, ze mozna uzywac tych uszczelniaczy, tam bardziej ze w zestawie bmw jest taki specyfik przy kolach RunFlat

dziwne by bylo gdyby mialo byc inaczej