Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie, od kilku dni mam problem ze swoją nagrzewnicą w aucie...mianowicie przestało zupełnie działać, w ogóle nie działa wiatrak. Auto dałem do znajomych mechaników i ponoć padła nagrzewnica....niestety moje BMW to typowy golas, czyli nawet nie mam klimatronicka. Znacie może kto ma taką nagrzewnicę do sprzedania?

Drugie moje pytanie brzmi. Czy jest możliwość przerobienia w takiej sytuacji na nagrzewnicę z klimatroniciem? mam do dyspozycji panel główny zastępczy właśnie do BMW z klimatronickiem?

Pozdrawiam i dzięki z góry za jakiekolwiek zainteresowanie moim postem.

Ps to mój pierwszy wpis i aktywność tutaj więc proszę o wyrozumiałość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie E60/61 mają klimatronik z tym że ten uboższy jest jednostrefowy a drugi dwustrefowy + dodatkowe funkcje. W jaki sposób zepsuła się nagrzewnica, przecież wiatrak nie ma nic wspólnego z nią, jest tylko przymocowany do niej i można go kupić oddzielnie. Może silniczek dmuchawy sie popsuł lub rezystor (jeż) ? Jak by co to tu masz fotorelację z mojej wymiany dmuchawy: viewtopic.php?f=15&t=173383&hilit=je%C5%BC
Opublikowano
Możliwość jest tylko nie koniecznie będzie to opłacalne. Z tego co wiem to zmienisz musisz całą kompletną nagrzewnice, czyli trzeba zdemontować deske rozdzielczą aby to zrobić, nowy panel z klimy, zawory wody, jakieś węże i to chyba wszystko.