Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gratuluje zakupu i czekamy na zdjęcia, ten przycisk start stop też mnie wkurza w f10

Dzięki :D

Fotki zrobię, jak autko umyję, bo zakurzone troszkę ...

Mam problemik mały z czujnikami parkowania z przodu. Jak ich ręcznie nie włączę przy parkowaniu, to same się automatycznie nie załączają. Szukałam pomocy w instrukcji, ale pewnie sierota jestem i znaleźć nie umiem :oops:

Kłopotliwe to jest, bo jak nie pamiętam o wciśnięciu przycisku, to z łatwością mogę w coś przywalić.

Kurczę, mam nadzieję, że to tylko ja nie umiem tego ustawić, a nie jakaś usterka.

• Moderatorzy
Opublikowano
PDC uruchamia się automatycznie. tylko po włączeniu wstecznego.
Opublikowano
PDC uruchamia się automatycznie. tylko po włączeniu wstecznego.

Tak tak, to zauważyłam. Ale dojeżdżając przodem nie włączam wstecznego i wówczas czujniki z przodu się nie włączają, muszę ręcznie je włączyć. Myślałam, że zwyczajnie nie wiem, jak to ustawić, by automatycznie nie włączały.

Dziwne, w innych markach nie ma tego problemu... No cóż, taka mała niedogodność :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Auto -Start stop można wyłaczyc na stałe.... wypinając szyne przycisku z panelu... odkryte przypadkowo XD
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Auto -Start stop można wyłaczyc na stałe.... wypinając szyne przycisku z panelu... odkryte przypadkowo XD

Dzięki! Ale jakoś już się nauczyłam z tym żyć - wyłączam go zaraz po odpaleniu auta.

Mam pytanko - w myjni samochodowej, z której korzystam, zaproponowano mi zabezpieczenie lakieru jakąś tam powłoką z czymś tam (nie pamiętam czym, dopytam następnym razem :oops: ) - na pewno nie jest to wosk. Koszt tego zabezpieczenia, które ma wystarczyć na 2 lata, to 1000 zł. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Zastanawiam się, czy faktycznie warto wydać taką kasę na coś, co może się okazać "picem na wodę"...

A w ogóle, to jestem ze swojego autka bardzo zadowolona - spadł pierwszy śnieg (a właściwie, była to śnieżyca), mam jeszcze letnie opony, a samochodzik bez żadnego trudu radził sobie zarówno na wiejskich drogach jak i na autostradzie - ani razu nawet minimalnie nie wpadł w poślizg, trzyma się drogi jak przyklejony. Rewelacja!

Edit: chyba mi się przypomniało - chodziło chyba o powłokę kwarcową na lakier...

Opublikowano

Żeby ta powłoka wytrzymała 2 lata musi być dobrze traktowana... żadnych myjni na zetony i szczotek a i tak nie wierze:).... 1000zl nie małą kwota nie wiem w jakim stanie masz lakier czy masz mikrorysy baranki swirle itd.. może trzeba polerowac

możesz tu zapytać lub poszukać http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php tam sie na tym znają....

ewentualnie tu (nasze forum) viewtopic.php?f=101&t=200138

a najprawdopodobniej chodzi oto

http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/992/car-pro-cquartz-kit-pack-50ml.html

a w opisie pisze o co miesięcznym nakładaniu tego

http://samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/655/cquartz-reload.html

Opublikowano
Żeby ta powłoka wytrzymała 2 lata musi być dobrze traktowana... żadnych myjni na zetony i szczotek a i tak nie wierze:).... 1000zl nie małą kwota nie wiem w jakim stanie masz lakier czy masz mikrorysy baranki swirle itd.. może trzeba polerowac

możesz tu zapytać lub poszukać http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php tam sie na tym znają....

ewentualnie tu (nasze forum) viewtopic.php?f=101&t=200138

a najprawdopodobniej chodzi oto

http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/992/car-pro-cquartz-kit-pack-50ml.html

a w opisie pisze o co miesięcznym nakładaniu tego

http://samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/655/cquartz-reload.html

Lakier mam na razie w idealnym stanie - samochód garażowany, myję go tylko ręcznie, bezdotykowo, na myjnie automatyczne nie jeżdżę, załatwiłam sobie w nich poprzedni samochód (pełno rys od szczotek). Ale 2-3 razy w tygodniu muszę go myć, bo zamiast brązu, lakier ma szary kolor. No i trochę wstyd jeździć takim brudnym autem :wink:

Dzięki, właśnie sobie trochę poczytałam.

Właściciel chce dać mi zniżkę, koszt całej operacji zamknie się w kwocie 400 zł. Pomyślę... zwłaszcza, że i tak chcę oddać samochód do kompleksowego czyszczenia, a skórę do impregnacji.

Mam Cquartz na swoim X3 i jak na razie jestem zadowolony :)

O, dzięki! I faktycznie się tak nie brudzi? Niby wosk też ma mieć takie właściwości, ale to bzdura.

Opublikowano

Cquartz bardziej można porównać do wysokiej klasy wosku syntetycznego, choć trwałością i tak go przewyzsza ;)

Brud nie przywiera tak szybko i nie jest uporczywy, do tego woda jest odpychana :) wiec nawet po deszczu aut nie jest tak brudne jak bez powłoki ochronej, efekt wizualny - połysk też jest widoczny, ale to uświadomilem sobie dopiero jak przez kilka dni jedzilem innym autem (notabene tez po delikatnej kosmetyce - glinka, cleaner i wosk naturalny) po czym otworzylem garaz i zobaczylem X3 ;)

poczytaj sobie tez ten temat viewtopic.php?f=131&t=201116

PS Czekam na galerię X1 :D :8)

PS2 moj 777 post :)

Opublikowano
Cquartz bardziej można porównać do wysokiej klasy wosku syntetycznego, choć trwałością i tak go przewyzsza ;)

Brud nie przywiera tak szybko i nie jest uporczywy, do tego woda jest odpychana :) wiec nawet po deszczu aut nie jest tak brudne jak bez powłoki ochronej, efekt wizualny - połysk też jest widoczny, ale to uświadomilem sobie dopiero jak przez kilka dni jedzilem innym autem (notabene tez po delikatnej kosmetyce - glinka, cleaner i wosk naturalny) po czym otworzylem garaz i zobaczylem X3 ;)

poczytaj sobie tez ten temat viewtopic.php?f=131&t=201116

PS Czekam na galerię X1 :D :8)

PS2 moj 777 post :)

No to się jednak zdecyduję :D

Galerię miałam zamiar dzisiaj założyć, nawet autko umyłam, ale aparatu zapomniałam...

• 7 lat później...