Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam;)

jestem wlascicielem bmw e39 530i z instalacja gazowa BRC.

Ostatnio dokonywalem wymiany cewek i swiec itp po odebraniu auta od mechanika zaczela mi szarpac przy malych obrotach.wrocilem do ''speca'' ktory nie wiedzial czemu sie tak dzieje takze pojechal z moim autem do gazownika,ten po podlaczeniu sie kompem stwierdzil ze gaz ok i ze nalezy za niedlugo wymienic filtry ale tak poza tym wszystko git.okazalo sie ze jedna z koncowek na cewce jest walnieta takze zostala wymieniona.Pojechalem odebrac auto i po 2km zauwazylem ze po przelaczeniu sie na gaz zaczely migac 4 diody jakby gaz byl ''przetankowany'' co jest niemozliwe bo bylo juz wyjechane jakis 200km.Malo tego gaz zaczal sam sie przelaczac na bene tj jedna kropka czerwona i 4 na zielono..wylaczalem i wlaczalem na nowo i bylo ok ale po paru km znowu ta sama sytuacja..wyjezdzilem ten gaz i pojechalem zatankowac bene i lpg..zaznaczam ze bena juz wskoczyla na rezerwe totez zalalem za 30zl zeby bylo zawsze na rozruch a gaz do polowy..wyjezdzam ze stacji i pokazuje mi full gazu no i bede podchodzila pod 1/4..malo tego odpalam auto po jakis 10km a nagle na kompie pokazuje mi sie ze rezerwa beny:/ zaznaczam ze mam przod obnizony i kolega wspominal ze pywak musi zlapac pozycje i powinno po chwili sie unormowac.

Sam nie wiem co jest grane..gazownik to mi chyba cos poprzestawial jak sie podlaczyl zeby spr albo filtry sa zawalone stad to wylaczanie sie gazu.najbardziej mnie zdziwila akcja z bena..no chyba ze pomimo ze mam wl gaz to mi poboera tez bene badz najzwyklej w swiecie nie widze kiedy z gazu wskakuje na bene i tak sobie smigam.

Nie mam zbytnio sensownej teorii o co moze chodzic takze prosze o jakies rady.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.