Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a tak wogóle musze powiedziec ze jak sie przełączy na gaz to strasznie kiepsko idzie to przełączanie silnikiem telepie i dopiero za chwile dobrze pracuje
Opublikowano

Filtr odpada. Jest masa rzeczy i nawet jak byś wymieniał po kolei wszystko i tak i tak masz gaz do regulacji. Robiąc to samemu popadniesz w koszta a widać, że niewiele wiesz o swojej instalce.

Masz wiele problemów i nic sam nie zdziałasz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:duh: :duh: :duh:
odpal auto na zimnym silniku wciśnij gaz do dechy wciśnij sprzęgło i awaryjne oraz jedynke puśc sprzęgło i skręc maksymalnie kierownice(obojętnie w którą strone) i poczekaj aż sie bajura skończy.przypominam o zwolnieniu hamulca ręcznego. jak sie skończy wajcha to wtedy gaz już będzie działał elegancko. :8)
Opublikowano
Filtr odpada. Jest masa rzeczy i nawet jak byś wymieniał po kolei wszystko i tak i tak masz gaz do regulacji. Robiąc to samemu popadniesz w koszta a widać, że niewiele wiesz o swojej instalce.

Masz wiele problemów i nic sam nie zdziałasz

Niekoniecznie filtr odpada jak dał ciała i nie wymienił filtra od Fazy lotnej gazu i ten puścił syf na wtryskiwacze to wtryski są do czyszczenia i to może być objawem. Ale obstawiam tutaj na reduktor od gazu, kiedyś miałem podobne objawy (filtr od fazy lotnej tez wymień zaleca się co 15tyś http://allegro.pl/10-sztuk-filtr-fazy-lotnej-czaja-fls-12mm-metal-i2434691680.html tak wygląda zależy jeszcze jaki masz) Najlepiej to pojechać do gazownika bo przyczyn może być wiele

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie jak telepało na LPG to wtryski były zapchane i mocy nie miał bo sam zapomniałem o tym filtrze (zaraz po kupnie auta). I z mojej winy musiałem kupić nowe wtryski. Jak padł reduktor to telepało na wolnych obrotach, tez nie miał mocy. Jak dochodziło do końcówki obrotomierza to przepinało na benzynę. No i co do gazu to lubi tez paść czujnik temperatury na reduktorze. Padł mi też mapsensor to objawem było wypinanie się gazu raz na jakiś czas (jak się postukało mapsensor to od razu działał na jakiś czas) więc kolego podjedz do gazownika, bo może być wiele rzeczy począwszy od wtrysków a skończywszy na czujniku temperatury gazu

P.S Teraz Filtry od gazu wymieniam co zmianę oleju :roll: czyli 10tyś