Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poprzedniej pre-LCI miałem navi Pro teraz w LCI mam Business i mam nieodparte wrażenie że muzyka grała lepiej w poprzednim aucie.

Może jest to wina że to auto jest głośniejsze (panorama) albo tego że mam pierwszy stopień umuzykalnienia (słyszę że grają) ale mam wrażenie że muzyka jest "płaska"... podkręcanie basów za wiele nie pomaga.

Na ulubionych płytach różnica jest dla mnie odczuwalna i szukam przyczyny, jakiś pomysł? Czy jest to kwestia jakiegoś "procesora dźwięku"?

I jeszcze jedno, czy ktoś ćwiczył temat dodatkowego wyciszania e91? Strasznie mnie irytuje hałas powyżej 150km/h, poprzednia była o niebo cichsza...

pozdr

s

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie w poprzednim samochodzie miałeś HiFi Professional System zamontowany a teraz masz ten standardowy.
Opublikowano
Przecież to właśnie professional jest lepszy od buisness ;)

Dlatego pytam bo teraz mam business i mi gorzej gra - mam wrażenie.

Głośniki mam S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM więc być może lepiej zacząć od głośników? Może jakieś dodatkowe wygłuszenie?

W tygodniu wymienię uszczelkę w szyberdachu, powinno się trochę wyciszyć i chciałbym pomyśleć o poprawieniu dźwięku...

Opublikowano
Kolego jak bedziesz zmienial uszczelke szybera daj jakies fotostory , chcialem zobaczyc jak jest to tam powpinane , i ile jest z tym zabawy :wink:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Przecież to właśnie professional jest lepszy od buisness ;)

Dlatego pytam bo teraz mam business i mi gorzej gra - mam wrażenie.

Głośniki mam S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM więc być może lepiej zacząć od głośników? Może jakieś dodatkowe wygłuszenie?

W tygodniu wymienię uszczelkę w szyberdachu, powinno się trochę wyciszyć i chciałbym pomyśleć o poprawieniu dźwięku...

No i własnie dlatego Ci gorzej gra jak masz business bo business jest gorszy niż prof wiec sie naprawde zastanawiam dlaczego sie dziwisz?

Opublikowano

No i własnie dlatego Ci gorzej gra jak masz business bo business jest gorszy niż prof wiec sie naprawde zastanawiam dlaczego sie dziwisz?

Nie dziwię się tylko zastanawiam co zrobić żeby było lepiej

Opublikowano
Kolego jak bedziesz zmienial uszczelke szybera daj jakies fotostory , chcialem zobaczyc jak jest to tam powpinane , i ile jest z tym zabawy :wink:

Nie będę zmieniał osobiście - nie zaryzykuję :) odstawię do inchcape, będę miał na kogo zgonić jak coś będzie nie tak ;)

Opublikowano
Chcialbym miec szyber :roll: fajnie auto sie prezentuje z dziura w dachu :)

Prezentuje się owszem... ale ile z tym kłopotu. Wymiana uszczelki ma kosztować 600zł.

Opublikowano
Dlaczego do Inchcape? Przecież są lepsze, sprawdzone miejsca w Wawie. Poszukaj na forum, już o tym było.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
Dlaczego do Inchcape? Przecież są lepsze, sprawdzone miejsca w Wawie. Poszukaj na forum, już o tym było.

Bo do wawy mam 350km? :D