Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do was odnosnie wymiany szyby w moim aucie. (Uderzyl w nia kamien z kosiarki)

Mianowicie, dzwoniac po firmach mam do wyboru z filtrem oraz bez (ten pasek u gory)

i zwrocilem uwage ze wiekszosc e46 nie ma tego paska, czyli wychodzily z fabryki bez, tak?

I pytanie czy lepiej wybrac taka z filtrem, czy lepiej bez? :)

Jezeli chodzi o firmy do jakich dzwonilem to zaczalem od ASO, no i niestety z ich uslug musze zrezygnowac, 2235 to troche za duzo..

Firmy w Kielcach:

Autofenix szyba + robocizna 350zl (z filtrem) i 410 (bez filtra) + 75zl uszczelka

Nordglass szyba + robocizna + uszczelka 513zl+bon na paliwo 50zl

Jezeli znacie jakas dobra firme ktora nie zdziera mega kasy w okolicach warszawy albo kielc to czekam na propozycje :)

PS. Kowalski ktory robi wszystko wiec i wymieni mi szybe w bmw odpada ;)

Opublikowano
ją w zeszłym roku robiłem w markach w nordglass i polecam. mam z filtrem. ma jakąś specjalną powłokę jeszcze z uszczelkami. robota i obsługa profesjonalną. tylko ją mam ubezpieczone szyby i zapłaciłem 60 zł.
BUNIA :)
Opublikowano
Ja wstawiałem z kumplem do jego touringa z 2002 r za bronka :norty: .
BMW E46 320i
Opublikowano

Ok nie jest filozofią, ale najpierw wybrałem się do jakiegoś zwykłego warsztatu, zostawiłem im auto. Po pół godziny do mnie zadzwonili zdziwieni że nie da sie uszczelki odzyskać, a oni nie mają. Takie rzeczy powinni wiedzieć, dlatego zdecydowałem się zrobić to w firmie która zajmuje się tym już troche czasu.

Natomiast pytanie, lepiej z filtrem czy bez? Czy wedle uznania? :)

Opublikowano

Pasek to tylko kwestia Twojego komfortu użytkowania.

Można założyć szybę całą z filtrem (taka niebieskawa) wtedy wnętrze mniej się nagrzewa.

Kiedyś zakładałem szybę czołową w Astrze II - cała afera trwała ze 20min.

Opublikowano
Ostatnio wymieniał mi znajomy szybę czołową (bez filtra) w mojej E46 za 1 urzędem skarbowym w Kielcach na Marii Skłodowskiej-Curie (ten plac na samym końcu ulicy) Cała operacja trwała ok 1h, uszczelka odzyskana bez żadnych problemów. Cała operacja kosztowała mnie 250zł(szyba)+ 50zł robocizna.
Opublikowano
Jeśli szybę masz za 250 i przełożenie za 50 to ja nie wiem gdzie taniej to załatwisz, wg mnie koniecznie z filtrem bierz ten paseczek niby nic a delikatnie zmienia nastrój we wnętrzu.
BMW E46 320i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega seba1b chwali się, że za tyle wymienił a to kolega damiand3 ma problem z szybą :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wg mnie coś to za tanio albo fachman zdesperowany u mnie wymieniają za 100 pln ( tyle że z dojazdem do domu ).
BMW E46 320i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokupujesz do OC pakiet "autoszyba" i masz wszystkie! szyby ubezpieczone. W moim przypadku w MTU dopłacam 80 zł i problem szyby z bani :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ja w swojej buni mam oryginalną szybe od nowości - mam zielony pasek u góry.

Zdecydowanie bierz z filtrem :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Dzieki Martines! W takim razie biore z filtrem :)

W sobote podjade wymienic, tylko boli mnie to ze szybka nie bedzie ori :(

EDIT:

Zapisalem sie przed chwila na Sobote, na wymiane, wzialem z filtrem.

Koszt 350zl szyba+wymiana i uszczelka 75zl (Powiedzieli ze moze uda sie odzyskac, ale lepiej dmuchac na zimne :) )

Edytowane przez damiand3
Opublikowano
Ja w kwietniu wymienialem szybe w nordglass z uszczelka okolo 500zl i moge powiedziec ze zrobili to profesjonalnie bez zastrzezen takze polecam.
Marcin
Opublikowano
ubezpiecznie w liberty szyb to kosz 30 zł. WARTO juz mialem dwie akcje " kamień". W przypadku przednie szyby przy wymianie oczekuja 10% wkladu własnego w przypadku pozostalych 100% pokrywaja. Do tego jak ktos ci wywali szybe i ukradnie to jest jakas kwota do ktorej zwracaja
BUNIA :)