Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy wymieniłem standardowe 7 tulejek wózek, dyfer podłoga ok przy wbijaniu biegu słychać czasami takie głuche puknięcie gdy delikatnie ruszam jest cicho a jeśli szybciej puszcze sprzęgłu słychać takie puknięcie. Siedząc w kabinie wydaje się że to coś z tyłu jak jednak byłem w kanale okolice skrzyin biegów co to może być wał w momencie gdzie się łączy z skrzybnią biegów ma ten łącznik elastyczny na oko jest ładny nie widać pęknięć itd co to mogłby być za stuk bo nie wiem?? miał ktoś taki problem po wymianie tych tulejek jest napewno lepei bo tulejke nr 9 miałem zmęczoną ale puknięcie dalej takie jest tulejki zamontowałem wszystkie lamfordera
Opublikowano
dodam że jest to taki dźwięk jak by luz niwelowałpuk i jedzie albo gdzieś z tyłu uderzało w podłoge przy ruszaniu
Opublikowano
byłó na forum podobno wymiana skrzyni pomaga

Podobno wymiana auta też pomaga... :mad2:

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mialem podobnie pukanie i walenie jak mocno przyspeszalem,wymienilem podpory ,tuleje wozka i nic dopiero wymiana walu zalatwila sprawe