Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zna ktos cene originalnych poduszek silnika i skrzyni do 320d. Nie febi-Lamf.

Czy duza jest roznica miedzy ori BMW a tymi Febi...?

Mechanik mi mowil ze nie warto zamiennikow Febi itp. bo niewytrzymaja dlugo!!!!

Opublikowano

Poduszka silnika czy to jest lewa czy prawa firmy Febi (orginał) to koszt ok. 170 zł

Wiem bo sam wymieniałem i tyle płaciłem za sztukę przy uwzględnieniu rabatu.

W takim razie Twój mechanik się myli bo jakby miał w rękach poduszkę silnika Febi to zauważył by, że różnica między oryginałem, a Febi jest taka że na febi jest zeszlifowany znaczek BMW sam byłem zdziwiony, ale oferowane poduszki są z hydropodstawą czyli są to poduszki olejowe takie jakie producent zakłada na pierwszy montaż, a te "inne" zamienniki nie są stąd zapewne takie a nie inne zdanie Twojego mechanika.

Opublikowano

było o tym sporo. Zacznij używać opcji szukaj :search:

jest firma CORTECO która robi poduszki dla naszego silnika i wielu innych. LEMFORDER i FEBI biorą poduszki od CORTECO, dokładają troche marży i/lub ewentualnie swój znaczek i pudełko i sprzedają jako swoje. Czy kupisz, febi, czy lemfa, czy corteco to i tak masz to samo co szło na pierwszy montaż. Należy się wystrzegać poduszek o nazwie np. hans preis czy jakoś tak. Musi byc hydropodstawa i prawa rózni się od lewej. Poduszki skrzyni to sama guma więc bierz co tańsze.

szukam
Opublikowano
Czy duza jest roznica miedzy ori BMW a tymi Febi...?

żadna

Mechanik mi mowil ze nie warto zamiennikow Febi itp. bo niewytrzymaja dlugo!!!!

zmień "mechanika" :lol: