Skocz do zawartości

320d po lifcie wkurza mnie już(kto chce sie pożalić )

afroooo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

u mnie sa fotele z boczakmi mpakiet elektryka z pamiecia podgrzewane dobra sprawa ale na necietakie to zadkosc kazdy pasarzer lapie za wajche na dole i szuka jej a ja mu

http://streetbonersandtvcarnage.com/wp-content/uploads/2011/09/jesus_facepalm.jpg

przez bastaz » 02 Wrz 2012 12:28

skols003 napisał(a):u mnie sa fotele z boczakmi mpakiet elektryka z pamiecia podgrzewane dobra sprawa ale na necietakie to zadkosc kazdy pasarzer lapie za wajche na dole i szuka jej a ja mu

Image

:lol:

żeby podtrzymać dobre imię 320d :mrgreen:

Auto kupione bez książki, z komisu niemieckiego którego właścicielem był prawdopodobnie rusek

eksploatacja od 04.2008r. 80tkm poza stand. filtrami, płynami i oponami:

-filtr odmy

-klocki przód

-ręczny

-naprawa czytnika navi

-łącznik stabilizatora x3

-naprawa sterownika świec

-termostaty

-wkłady lusterek

Koszt: ok. 1100zł. przez ponad 4 lata chyba niewielki, chyba o niczym nie zapomniałem

Dołożyłem podłokietnik i wyjście pod MP3, wymieniłem klosze lamp

Kupione do wymiany:

-klocki tył

-łącznik stabilizatora x1

-świece x4

-halogeny

auto niedoinwestowane, ale czy gorsze od tych doinwestowanych?

tak czytam ten temat i złapałem za mój zeszyt serwisowy :D

auto mam 2 lata (drugi rok minął 28.09)

poprzedni własciciel przez rok uzytkowania: 1470zł

I rok uzytkowania:2668zł

II rok uzytkowania: 3676zł

razem za mojej kadencji:6344zł

razem z poprzednikiem: 7814zł

dodam ze sporo częsci wymieniłem zapobiegawczo (min sprzęgło +dwumas) bo można było jeszcze smiało jeździc :cool2:

oczywiscie to są same części + ewentualna robocizna nie liczę doposażenia mojej bmw (nowe fotele, przepustnica z e60, kiera, nowa m-pakiet gałka itp itd )

razem z doposażeniem pewnie ok 8000 - 9000zł władowałem w 320d :cool2:

nie żałuje i nie rozpaczam z tego powodu bo auto sprawia mi radość z jazdy i nigdy nie zawiodlo :cool2:

Balu , jedyna inwestycja która Ci się nie udała to sprzęgło z dwumasem ... :lol: reszta ok ,,,

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

tak czytam ten temat i złapałem za mój zeszyt serwisowy :D

auto mam 2 lata (drugi rok minął 28.09)

poprzedni własciciel przez rok uzytkowania: 1470zł

I rok uzytkowania:2668zł

II rok uzytkowania: 3676zł

razem za mojej kadencji:6344zł

razem z poprzednikiem: 7814zł

dodam ze sporo częsci wymieniłem zapobiegawczo (min sprzęgło +dwumas) bo można było jeszcze smiało jeździc :cool2:

oczywiscie to są same części + ewentualna robocizna nie liczę doposażenia mojej bmw (nowe fotele, przepustnica z e60, kiera, nowa m-pakiet gałka itp itd )

razem z doposażeniem pewnie ok 8000 - 9000zł władowałem w 320d :cool2:

nie żałuje i nie rozpaczam z tego powodu bo auto sprawia mi radość z jazdy i nigdy nie zawiodlo :cool2:

Ciekawe co by powiedział na to pewien mój znajomy co do 535d montował używane klocki hamulcowe....na pewno chętnie odkupiłby to używane sprzęglo...

niedoinwestowane? jeśli nic się nie psuje, to po co wymieniać bez sensu? :)

tez tak myślę...

ale czytając te posty można dojść do wniosku że jak nie inwestujesz to jeździsz szmelcem

przewrotnie można powiedzieć że inwestujesz bo nie potrafisz dbać

:wink:

..albo tak jak to ktoś ładnie ujął , największą wadą tych aut był poprzedni właściciel ...a nowych niestety nie kupiliśmy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Dorzucę się Wam do tematu co prawda z kosztami mojej piatki (ale podejrzewam czy 3ka czy 5tka z takim samym silnikiem to koszry podobne).

Jak dla mnie śmieszne jest biadolenie niektórych osób, a wliczanie felg opon itp to już w ogóle masakra.. Niektóre wydatki będą w każdym samochodzie i nie ważne czy to BMW , mercedes, volvo czy fiat.

U mnie w autku przez 3,5 roku ( około 110tkm ) wymieniłem części na około 4000zł (2xtermostat aso, rolki napinacze, amorki przód, 1 wachacz przód lemi, 2łacznik tył i 2 przód lemi, koło pasowe , przegub wału napędowego, poduszka lewa corteco, świece, łożysko prawy przód).

//o filtrach i oleju nie piszę bo każdy choć troszkę dbający o autko musi je wymieniać..

Czy do dużo? myślę że nie. Mając vaga - w przebiegu 100tkm wsadziłbym tyle w samo zawieszenie (bo nie toleruję stuków, rzężenia itp.. )

Inna sprawa że komfort i bezpieczeństwo kosztuje i na pewno wyda mniej ten który po kupnie samochodu będzie czekał aż mu się coś rozpier.. i go sprzeda.

pozdrawiam!

...535d były w automacie ... :wink:

Spokojnie, sprzęgło poszloby do e90 do którego lał....biopaliwo. Pamietam przejażdżkę gdy na oparach ON szukał tańszej stacji....znalazł w jakiejś pipidówie, stację po PGR.