Skocz do zawartości

320d po lifcie wkurza mnie już(kto chce sie pożalić )

afroooo

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem sprzedać swoją bmk na rzecz volvo v5O T5 dołozyc troszke i miec swieże autko, O BMK dbałem, hamulce, oleje, silnik, zrobiłem głowce, wymieniłem wtryski na nowego typu, poza tym łozyska w kole tulejki wahacza tylnego, sprzęgiełko wału pędnego, zdemontowane klepki kolektorwa ssącego, zlikwidowadny luz na gałce od biegów, nowy przepływomierz powietrza oraz odma, noe sprężyny zawieszenia tylne bo siedziała na dupce i amorki tez włożyłem kayaba gazowe,Pełen Mpakiet 2002 rok 3 komplety felg letnie, zima na autostradę i zima na ekstramalny smieg i co ?? i 25000zł nikt nie da !!Na dodatek zaczęły gnic przednie blotniki, a w tym tygodniu kupiłem czujnik położenia wałka, chińczyk za 150 zł nie odpala więć oryginał za 450zł!!jeszcze jedno!! na południu polski drogi przypominają ulice z Powstania Warszawskiego:/ BMK odstawiam na bok niestety bo za droga jest w utrzymaniu:(

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Jakbyś trochę poczytał to nie kupiłbyś chińczyka i nie wyrzucił kasy..Jak długo go masz, że tyle włożyłeś? I pewnie na 18 śmigasz..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Ja w swoje wlozylem przeplywke, swiece zarowe, chlodnice klimy, sprezyny tyl, wal napedowy, kolo pasowe, poduszki silnika skrzyni, pompa wody napinacze, tarcze klocki hamulcowe, rozrusznik, opony zima lato i jakie inne pierdoly...moze to nie cuda ale kilka tysiecy by bylo z tego. Sprzedam za 9 999 :) i juz.

No niestety, e46 mlodsza i piekniejsza juz nie bedzie, chyba ze kupic model kolekcjonerski z pewnej reki i postawic w garazu, to dzieci za 20 lat sprzedadza jako swietnego youngtimera. Niestety z auta zacznie wychodzic co raz wiecej i nie ma sie co dziwic ze naprawa kosztuje. Technologia niby z poczatku lat 2000, ale wtryski, turbo, dwumasa, elementy zawieszenia, elektronika i inne cuda szarpia kieszenia. Glupi zestaw bluetooth OEM do e46 kosztuje ok 1000 zl. Co bardziej wkurza to oferty allegro, gdzie polifty zaczynaja sie od 17k PLN :duh: :duh:

Ja posłuchałem kolegów i kupiłem 320i niby mała różnica małe i albo małe d .

po 2 latach wydałem około 6 tys (instalacja lpg na samym początku 3400pln bo kupiłem tanio 14 000pln plus hamulce bo już trzeba było czujnik wałka opony na tył i komplet zimówek) inne auta też wymagają nakładów (nawet więcej bo wymiana paska rozrządu około 1000pln) a do tego cena ropki i części do diesla heh.

Teraz ciesze się jazdą ,moja babcia ma 14 lat nie jest idealna i jeśli ktoś to zrozumie i nie próbuje za wszelką cenę odmładzać tylko dostarczać autu tego co potrzebuje to BMW nie jest takie drogie.

Nasuwa się jedno benzyna plus gaz zamiast diesla.

BMW ? diesel w kombi co to za wybór ? benzyna w sedanie albo coupe !!!

BMW E46 320i

328i automat kupiłem rok temu, wymieniłem skrzynie 1100zł, chłodnica 450zł, kompletne zawieszenie 1500zł i hamulce 600zł.

Zrobiłem 80tyś km i jestem z niej nawet zadowolony :wink: benzynka + gaz, spalanie na poziomie 9l przy lekkiej nodze i nie ma co narzekać.

Pozdro

Witam dobry wybor T5 gdyz pracuje w volvo. a tak to napisze co wymienialem w mojej bmw przed liftem.

tarcze klocki tyl, tloczki rencznego, sprezyny tyl, tuleje wachaczy tyl, podkladki wtryskiwaczy, termostat glowny, opona, w poniedzialek wszystke tuleje beda wymieniane z tylu, poduszki silnika, i reszty niepamietam.

To ja też spróbuję cię pocieszyć, kolego radecki.

Aż dziwi, że można mieć takie zawężone myślenie. A wyobraź sobie, że tam gdzie ty w swoim jedynym słusznym BMW (czyli sedan w gazie :cool2: ) masz butlę - nie chcę myśleć, gdzie leży zapasówka - tam ja w moim dziadowym trumniaku dla podstarzałego ciułacza każdej złotóweczki na drogą ropę mam to:

http://img14.imageshack.us/img14/6415/p1030512c.jpg

Tymczasem pod podłogą (zapasówka pod zabudową):

http://img836.imageshack.us/img836/1538/p1030513fx.jpg

A tak w moim byłym, jedynie słusznym sedanie:

http://img411.imageshack.us/img411/5919/p1000296s.jpg

Jak widać, mogę teraz wozić bez przeszkód skrzynki piwka na zloty ZBOWiD-u (jeszcze paru nas po wojnie zostało). To tylko jeden przykład na to, że czasem trzeba użyć wyobraźni, jeśli się ją posiada.

A jedyne, co mnie w moim aucie denerwuje, to fakt, że gdybym chciał je dziś sprzedać, to wśród konkurencji na otoszroto w dobrych wiatrach mógłbym wołać pewnie z 20k. Za auto z pewną historią, KS prowadzoną do dziś bez przerw, kompletem 4 kluczy, etc.

Może to zabrzmi dziwnie z mojej klawiatury, ale nie ma znaczenia diesel czy benzyna. Znaczenie ma to, że ceny robocizny nie spadają, ceny częsci nie obniżają lotów, a BMW niestety się starzeją. To czym klient jest zachłyśnięty odbierając auto z salonu staje się gehenną w autach 5-10-15 letnich.

Od lat lansuję tezę. Chcesz jeździć autem z wyższej półki to szukaj modeli spartańsko wyposażonych ale z malym przebiegiem. Chcesz być gangsta blink blink...to najpierw zadbaj o swój portfel.

Nie mam nic do BMW w kombi, bo racja bagażnik w sedanie e46 to nieporozumienie!! Faktycznie zapas lata po bagażniku lużno .Chciałem sprowokować żalących się na swoje auta, żeby uwierzyli że inne auta też są drogie w utrzymaniu są awaryjne i też siorbią. Najlepszy przykład audi a6 quattro z silnikiem 2,5 tdi sam rozrząd to kasa rzędu 3tys do tego zawiecha na wielo wachaczówce, naped 4x4 pompa turbina i wiele wiele innych gadgetów i spalanie 10l ropki :norty:

Dlatego niema co się spuszczać i ładować kesz w 14 letnie auta co by wyglądały jak nowe z salonu bo nigdy normalnie jeżdząc tego nieosiągniesz , a i kasy nie odzyskasz ja sobie to uświadomiłem i nie słucham już że tapicerka nadaje się do regeneracji że lakier do naprawy i inne takie ...

Najważniejsze brak rudego, brak wiejskiego tunningu wszystko ori, sprawny motorek i brak problemów na przeglądzie . A kto uważa inaczej niech pompuje kase w auto na którym i tak straci (nie oszukujmy się e46 nie prędko będzie klasykiem za silną pozycje ma e30)

BMW E46 320i

Nie mam nic do BMW w kombi

WTF :shock:

Jakub, po twoim poście czas chyba zwijać żagle, świat się kończy :mrgreen:

Zeby zostać w temacie - ja wiem, że wydatki, jakie w sposób zrozumiały ponoszę na auto, pjawią się tak samo, jeśli zmieniłbym auto na inną markę o tym samym standardzie. Więc wydatki te łączę z faktem posiadania auta jako takiego, a nie z posiadaniem BMW.

Zeby zostać w temacie - ja wiem, że wydatki, jakie w sposób zrozumiały ponoszę na auto, pjawią się tak samo, jeśli zmieniłbym auto na inną markę o tym samym standardzie. Więc wydatki te łączę z faktem posiadania auta jako takiego, a nie z posiadaniem BMW.

wtf

Ile jeszcze raz mnie zacytujesz wydajesz od groma keszu na auto i płaczesz że na "otoszroto" po swojej cenie nie sprzedasz ,i to jest koniec świata !! ja nie wydaje dużo, mam w aucie bałagan ale na otoszroto tez za wiele nie popłynę i tym zakończmy nakręcanie spirali.

BMW E46 320i

wtf

Ile jeszcze raz mnie zacytujesz wydajesz od groma keszu na auto i płaczesz że na "otoszroto" po swojej cenie nie sprzedasz ,i to jest koniec świata !! ja nie wydaje dużo, mam w aucie bałagan ale na otoszroto tez za wiele nie popłynę i tym zakończmy nakręcanie spirali.

To szkoda, kolego radecki, że nie dbasz zbytnio o auto i jeszcze się z tym afiszujesz bo wydaje się, że forum to miejsce dla tych którzy robią dla swych aut więcej niż przeciętni użytkownicy. A każdy chciałby kupić zadbane, hmmm...

I proszę skończyć takie personalne wycieczki. Ja nie piszę, że wydałeś 14k, bo cię na więcej nie stać. Nie wiesz, ile wydaję na auto, więc nie używaj prymitywnych argumentów. Jeśli innych nie masz, to zamilknij.

To żadna spirala, najpierw zgrywasz cwaniaka, że tylko benzyna, sedan i inne pierdoły, a jak się ciebie przyciśnie, to już z podkulonym ogonem, że "sorry chłopaki, nic do kombi nie mam, w sedanie porażka bagażnik...". Zachowuj się jak mężczyzna, to i inni nie będą cię jak dziecko traktować. Czas dorosnąć.... i posprzątać w aucie. Nie pozdrawiam.

A cytowanie takich głupot, jak te twoje wypociny, to wielka przyjemność. Napisz coś mądrze i KONSEKWENTNIE, to się cytowanie skończy.

zielo przecież pisałem że będę pocieszał i prowokował do żali . wypłaczą się a i tak przeproszą się ze swoimi e46.

Ooo, no właśnie, odpowiednia puenta do tematu i do obiektu westchnień albo przekleństw :lol: .

na forum pewnie nie ma nikogo kto wydał na e46 tak dużo w tak krótkim czasie jak ja, a mimo to swoje auto lubie i nie płacze. No i z racji wydanych pieniędzy nie sprzedam za rok tylko pewnie ktoś w rodzinie je potem odziedziczy.
szukam