Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem x3 na całorocznych oponach Pirrelli Scorpion Str. Na przodzie i tyle jest rozmiar 235/55/17 , w instrukcji wyczytałem że na tył powinny być szersze niż na przód, czy przy całorocznych ten sam rozmiar z tylu i z przodu jest ok?

Wyslane z mojego iPada przy użyciu

Tapatalk

Pozdrawiam
Opublikowano

Byłem u kapciarza i powiedział że przy napędzane xdrive nie mogą być szersze na jednej osi ponieważ napęd by wariował.

Wyslane z mojego iPada przy użyciu

Tapatalk

Pozdrawiam
Opublikowano

Post przez DAMIAN K » 13 Cze 2012 01:44

Ja mam u siebie
TYŁ 255 x 45 x 18
PRZÓD 235 x 50 x 18
Tak miałem od początku i tego sie trzymam
Pozatym mam szersze felgi z tyłu i chyba tez dlatego rozmiar szerszy

Czyli można :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Byłem u kapciarza i powiedział że przy napędzane xdrive nie mogą być szersze na jednej osi ponieważ napęd by wariował.

To powiedz mu że gdyby tak było to BMW X3, X5 nie wyjeżdżało by z salonu na różnych szerokościach, niektóre fabryczne modele alu do x3 i x5 są szersze na tył i węższe na przód np. Styling 150, 191, 192, 206. Tu masz katalog fabrycznych felg do wszystkich modeli BMW: http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Opublikowano

Ja mam aktualnie u siebie 235/50/18 Pirelli Scorpion Verde ( letnie ) i jest rewelacja ( wcześniej Micheliny )

Ogólnie opony całoroczne wg mnie są słabe bo to po prostu niemożliwe aby opona była dobra jednocześnie w śniegu i w lecie i tego się trzymam

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco