Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Takiego przypadku nie miał chyba nikt... po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon zaświeca się kontrolka ładowania i gaśnie, po czym mruga na czerwono kontrolka oleju w odstępach 2 sekundowych, tak z 3x po czym znowu zapala się kontrolka ładowania a wraz z nią oleju i tak zostają. Próba odpalenia auta i cisza, rozrusznik ani drgnie, zero odgłosów.

Czyli mamy dziwnie zachowujące się kontrolki ładowania i smarowania, brak rozruchu. Poza tym wszystko w aucie działa jak powinno. Dodam, że przy włączonym zapłonie słychać pompę wtryskową (ciche syczenie), i wszystko inne. Światła działają, radio gra... wszystko działa. Pilot w kluczyku zamyka zdalnie, więc pewnie działa też... A auto nie odpala :-(

Sprawdziłem :

- aku (jest 12V)

- zasilanie pod maską na + (jest 12V)

- pukałem w rozrusznik długą breszką (bez efektu)

- odpinałem aku (bez efektu)

- DIS także nie chce zaczytać modułów, przeskakuje wszystkie po kolei, brakuje też automatycznej ident. po VIN

- wszystkie bezpieczniki (w schowku, w skrzynce ze sterownikiem silnika, duże nad akumulatorem)

- ogranoleptycznie sprawdziłem kable na rozruszniku, wyglądają dobrze.

Edytowane przez gemba
Opublikowano

Zresetuj EWS. Pamiętaj, żeby przekręcić kluczyk w pozycję 0, kliknąć OK i dopiero odpalić silnik.

PS. Mam nadzieję, że kluczyk w czasie identyfikacji pojazdu przez tester jest przekręcony w pozycję 2 ?? Był tu kiedyś przypadek, że chłopak chciał się połączyć i ciągle mu wypluwało błąd : "API job status" (czy jakoś tak... piszę z pamięci).

Opublikowano
Z diagnostyką jestem "za pan brat" :) EWS nie da się zresetować bez podłączenia do modułu, a takowego brak.