Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, stałem się dzisiaj (a właściwie wczoraj) póki co bardzo szczęśliwym posiadaczem 645i,mimo że miała być e92 335i ;) Mam parę pytań:

1. sprawa płyt CD - nagrałem płytkę z piosenkami w formacie mp3 i nie czyta mi płyty, czy ona czyta tylko pliki audio? Czy miałem wrzucić do DVD?

2. kieszonka ze zmieniarką - wkładałem oryginalne płyty i ich nie czyta,mimo że jak wrzucę normalnie do napędu pojedyńczo to bez problemu czyta, zepsuta zmieniarka czy coś robie źle?

3. jak wykasować przez idrive srednie spalanie,predkosc itd?

4. są może jakieś osoby z Wrocławia,które mają jakiś godnych polecenia magików od BMW?

Galerie założę za ok tydzień, poczekam aż założę nowe buty bumie, zrobię wydech, powymieniam rzeczy ze środka,które są wytarte, plus parę rzeczy muszę zrobić po swojemu, założę dodatkowy alarm,tablice w poniedziałek, ubezpiecze,bo póki co zostawiam auto na strzeżonym parkingu trochę daleko od domu, bo do garażu boję się dać. Podziemny garaż dla złodzieja to idealna sytuacja, a wolę dmuchać na zimne i postawić na te 2-3 doby na parkingu póki nie mam AC.

Pozdrawiam

Opublikowano

Gratuluje zakupu, oby się dobrze sprawowała :D , wrzuc teraz kilka zdjęć, zobaczymy jak się bunia zmienia.

Co do twoich pytań,zmieniarki nie mam, ale u mnie tez czasami nie każda płytka nagrana odpala,nie powiem Ci w jakim formacie je nagrywam, może to sprawa brudnej, lub porysowanej płyty, kasowanie- u mnie jest tak-jak wchodzę w komputer to mam 2 opcje informacji spalania itd. chwilowego i średniego, w górnym lewym rogu mam napis SET, klikam, i wyskakuje kasowanie i coś tam jeszcze, i wszystkie opcje, spalanie, km, średnia prędkość się kasuje, zobacz na zdjęciu napis set

viewtopic.php?f=45&t=151542&start=30

Opublikowano
Gratuluję zakupu.A'propos audio.U mnie zmieniarka na 6 płyt w schowku nie czyta mp3.Odtwarzają je natomiast kieszenie w panelu czołowym i cd i dvd navi.
Opublikowano

@PawełRat, tak, to ta z ogłoszenia,którą ocenialiście. Pojechałem do Krakowa,byłem umówiony w MCars i przeszła generalny 2 godzinny przegląd,czyli podpięcie pod kompa i zczytanie błędów, oględziny, sprawdzenie co pod maską, co pod autem, pomiar grubości lakieru, ale to wszystko opiszę jak założę temat. Póki co auto stoi na strzeżonym parkingu a jutro już będę miał ją zarejestrowaną i kupione AC. Teraz przeczytałem w uwagach z BMW,że był błąd na zmieniarce,więc szukam jakiegoś dobrego magika od BMW na terenie Wrocławia albo okolic. A co do tego średniego spalania to popróbuję jutro. Jutro porobię też już zdjęcia,żeby było widać zmiany,które zrobiłem. Trochę trzeba dopieścić bunie,bo Włosi to totalne pały i o auta nie dbają. A autem jeździła kobieta,bo widać nawet dziure od szpilki w gumce przy progu drzwi...

@roll, dziękuję. Próbowałem nawet nagrać mp3 w najwolniejszej prędkości nagrywania i nadal nie działa. Może to jest kwestia odwiedzenia elektryka. Także póki co uważam,że zmieniarka to totalna klapa, brakuje mi tego co miałem w drugim aucie - podpięcie ipoda. Ale najpierw ogarnę wszystkie rzeczy wizualne i elektryka,a później będę kombinował z ipodem.

Plan na jutro: kupno nowych felg i opon, odwiedzenie Inchcape i zamówienie wszystkiego co chcę wymienić, jadę się umówić na założenie alarmu i wydechu (chociaż seryjnie już brzmi bardzo pięknie), załatwienie ubezpieczenia i bujanka po Wrocławiu. Spalanie na trasie Kraków - Wrocław miałem ok.12 litrów, później jazda po Wrocławiu i nieoszczędzaniu auta, to średnie z całego baku wyszło 14 litrów. Dzisiaj zatankowałem do pełna, zrobiłem z 60km tylko po mieście i pokazuje zasięg jeszcze 330km. Także lekko ponad 20 litrów na setke :D

Opublikowano
Gorlik jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek konkretne dane spalania, póki co mówię co to widzę co się dzieje w baku przez te dwa dni, z czasem na pewno ogarnę jak jeździć,tak żeby palił trochę mniej. Ale piękne jest to,że dla tego silnika 200 czy 240km/h to są wczasy, nie męczy się w ogóle. Też pewnie wiesz jak to jest przez pierwsze kilka tygodni po kupnie auta, dociskasz na każdej prostej,bawisz się, tu podjedziesz pochwalić się autem do znajomych,przewieziesz kogoś,żeby pokazać jak chodzi,na postoju albo w garażu naciśniesz jeszcze pedał gazu,żeby usłyszeć jak pięknie chodzi ta V8, stąd te ponad 20 litrów. Z czasem będzie z 14-16 litrów po mieście (mam nadzieję),bo niżej nie wiem czy da radę zejść,ale tak jak napisałem - za krótko mam te auto,żeby już się mądrzyć i wypowiadać na temat spalania. Założę jutro temat, to regularnie będę się wypowiadał jak wygląda spalanie itd. Pozdrawiam
Opublikowano
Gdy bym jezdził tylko po mieście samochodzik puścił by mnie z torbamimi, w trasie wypada rewelacyjnie, tak jak napisałeś, z 200 do 240 przyśpiesza idealnie, Mi po mieście na początku wychodziły jakieś cuda nie widy Gorik wie o co chodzi :D ale tym autem nie da się jezdzić wolno, pali tyle ile się wleje, na światłach zawsze trzeba być pierwszym i cieszymy się z tego jak małe dzieci, więc Tommy, z czasem będzie coraz więcej a nie mniej :lol: , jakie felgi wrzucasz? co z wydechem planujesz? szukałem czarnej dla siebie ale nic nie było więc fajnie że kolejna czarna szóstka pojawiła się w kraju. czekam na kolejne info.
Opublikowano

spalanie spalaniu nie równe w takim aucie, kompletnie różne miasta i różnie ciężkie nogi. Ale tak jak mówisz, tym autem nie da rady jeździć powoli, właściwie to i po co jeździć powoli? :D ona lubi wyzwania :p

Felgi chciałbym BBS CH-R 20",ale są cholernie drogie. Jutro jadę do znajomego,który zajmuje się felgami, zobaczymy,może będzie miał jakieś fajne felgi. 19 chcę minimum. A z wydechem nie wiem co konkretnego będzie robione. Dobry kolega ma CLK 500 cabrio z wydechem od AMG i ma coś tam właśnie zrobione, no chodzi tak pięknie,że nie będę potrzebował radia. Nie jest to dźwięk rodem z kalibry,jest po prostu piękny. Nagram filmik na dniach jak ten CLK chodzi,to fanatycy dźwięku spuszczą się w gacie :P Jutro będę w firmie z wydechami to dowiem się co konkretnie będą robili. Ale nie chcę mieć innych końcówek wydechu.

Ja lubię czarne i białe auta. Z palety kolorów bmw podoba mi się strasznie monaco blue :roll2:

Opublikowano

Mam również auto z 2004 r. i odnośnie muzyki w formacie MP3, to wydaje mi się, że dopiero po aktualizacji oprogramowania będzie czytać MP3.

Pojechałem nawet do ASO, aby mi wgrali nowy soft, ale na miejscu postraszyli mnie, że może to się skończyć "tragicznie", i że nie biorą odpowiedzialności za tą usługę, tak więc zrezygnowałem. Jednak na forum, bardzo dużo osób robiło aktualizacje i są zadowoleni :) Z drugiej ednak strony jest kilka osób, które przypłaciło, aktualizacje softu, 5 lat krótszym życiem :shock: :)

Ja osobiście po oszacowaniu zysków i ewentualnych strat, zostawiłem temat w spokoju.

Opublikowano
Gratuluje zakupu. Mam nadzieje, ze nie "popsujesz" autka tjuningiem :) gorik79, moje posty na temat spalania sa jak najbardziej realne. Przejechalem juz swoja 650i okolo 100 tys. km. Srednio 13-14 litrow. Oczywiscie manual. Co domodernizacji wydechu, to jak chcesz to sie baw. Tylko zeby potem ludziska sie nie smialy, ze masz dziurawy tlumik. Sprawa odtwarzania plyt. U mnie czyta MP3 bez problemu na konsoli srodkowej. Tyle, ze ja "slysze", ze to MP3 i jakos mnie to razi. Felgi polecam 19", jak zalozysz Run Flaty to moze nie pokrzywisz kol za szybko. Przy miekkich, normalnych gumach spodziewaj sie klopotow. Co do przyspieszen, to poparu tygodniach stwierdzisz, ze jedzie jak jedzie i tyle. To nie jest szybkie auto, za to bardzo sprawny dupowoz na codzien :)

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)