Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

takie pytanie.

Przy wrzucaniu poszcególnych biegów (jedynka raczej nie) dalej, 2,3,4 jak wrzucam bieg to słychać takie puknięcie. Jak wrzucam wsteczny też. Co to może być? Czyżby jakieś luzy w skrzyni biegów i trzeba robić skrzynię coś. Jak myślicie ?

E46 318D 180KM
Opublikowano

http://static.bmwfans.info/images/epc/ODQzNThfcA==.png

Luz na tulei nr 5.

Na kanale spróbuj podnosić dyfer do góry od spodu to zobaczysz czy ci puka.

Opublikowano
http://static.bmwfans.info/images/epc/ODQzNThfcA==.png

Luz na tulei nr 5.

Na kanale spróbuj podnosić dyfer do góry od spodu to zobaczysz czy ci puka.

Ciężko to naprawić?

E46 318D 180KM
Opublikowano
Najpierw sprawdź tą tuleję czy ma luz,jeśli nie ma luzu to albo masz luzy na dyfrze albo w skrzyni biegów, możesz to sprawdzić ruszając wałem napędowym w lewo-prawo, w ten sposób się przekonasz czy masz luzy w przeniesieniu napędu.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
witam.

takie pytanie.

Przy wrzucaniu poszcególnych biegów (jedynka raczej nie) dalej, 2,3,4 jak wrzucam bieg to słychać takie puknięcie. Jak wrzucam wsteczny też. Co to może być? Czyżby jakieś luzy w skrzyni biegów i trzeba robić skrzynię coś. Jak myślicie ?

Z ciekawości - jaki masz przebieg?

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
witam.

takie pytanie.

Z ciekawości - jaki masz przebieg?

178tys, a co?

E46 318D 180KM
Opublikowano
Mam 163 tys km, u mnie też lekko daje to wyczuć.

to pewnie trzeba tuleje wymienić co nie ? czy jeszcze coś.

E46 318D 180KM
Opublikowano
Witam na 98% jest to ta tuleja kosztuje mniej wiecej 60zł lecz mi mechanik powiedział minimalnie 200zł za wymianę to jeszcze zależy co trzeba rozbierać sądzę że przy odbiorze zapłaciłbym więcej niz 200zł ,dla tego wiec postanowiłem wymienić ją sam no i zajęło mi to 2 całe dni trzeba wyjąć dosłownie wszystkie elementy tylnego zawieszenia wraz z mostem sankami tłumikiem i wałem lecz wszystko się powiodło i jest ok
Opublikowano
Witam na 98% jest to ta tuleja kosztuje mniej wiecej 60zł lecz mi mechanik powiedział minimalnie 200zł za wymianę to jeszcze zależy co trzeba rozbierać sądzę że przy odbiorze zapłaciłbym więcej niz 200zł ,dla tego wiec postanowiłem wymienić ją sam no i zajęło mi to 2 całe dni trzeba wyjąć dosłownie wszystkie elementy tylnego zawieszenia wraz z mostem sankami tłumikiem i wałem lecz wszystko się powiodło i jest ok

i miałeś identyko jak ja opisuję? przy zmianie biegów, przy wrzucaniu wstecznego i czasem przy ruszaniu lekkie szarpanie, a przy zmianie biegów słychać takie pykanie, jakby luz jakis był i coś stuknęło tak?

tuleja się zużyła czy jak hm.

E46 318D 180KM