Skocz do zawartości

E39 523i M52B25 Amortyzatory Bilsteina do wymiany po roku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja po zakupie swojej buni standardowo wyjechalem na test autostradowy :) i prz 180km/h czulem ze auto praktycznie nie trzyma sie drogi wiedzialem ze wiecej nie pojade :( 530i sport touring zawieszenie obnizone + regulowane.

zamowilem wszystkie 4 amory monroe odbojniki i pare innych rzeczy od chlopakow z czescidobmw.pl na tych amorach zrobilem juz okolo 70tys km i wszystko gra jak najbardziej i potwierdzam sa troszke twardsze

po zdemontowaniu orginalnych sachs i wcisnieciu ich w podloge kazdy z nich podnosil sie z inna predkoscia i do innej wartosci.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale tył w kombi to normalne że jest mało procent

a czemu normalne?

Taki typ zawieszenia, zwykłe testery pokazują na sprawnym zawieszeniu max 40%, i nic z tym nie zrobisz.

Ale za to ścieżka diagnostyczna nadrabia przodem, tam nawet wylany amorek wyrzuca 50% :mrgreen:

Opublikowano

Moze cos w tym byc...Podobno dodatkowo zanizac moga wartosc sprawnosci opony runflat...(nie wiem ile w tym prawdy-akurat u mnie sa runflaty)

Po zdemontowaniu monroe i wduszeniu ich w ziemie oba wychodzily w roznym tempie i do innych dlugosci, na chopkach i dziurach prawy pukal.

Opublikowano

Tak samo może być z amortyzatorami dedykowanymi do obniżonych zawiasów-wiadomo,że mają "twardszą" charakterystykę,a z tego co mi wiadomo owe testery amo.nie mają funkcji badań amortyzatorów o charakterystyce innej niż standardowa..

Nie wierzę w te testery i scieżki i dopóki nic nie puka,a auto na drodze zachowuje się wyśmienicie to nic sobie nie robię z tego,że np.tylne amortyzatory (Sachsy Advantage) wykazaly niewiele ponad 30%..

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano

musi być jakiś sposób zęby właściwie określić zużycie amorków

może na stacjach diagnostycznych nie maja odpowiedniego sprzętu do bmw :)

ciekawe jak to robią w bmw bo nie wierze ze puszcza auto jak im tez wyjdzie 30-50%

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co mają zrobić jak przyjeżdża gość raz, amorki 30%, zalecają wymianę, za parę dni zajeżdża z wymienionymi a wynik jeszcze niższy? :mrgreen:
Opublikowano
A co mają zrobić jak przyjeżdża gość raz, amorki 30%, zalecają wymianę, za parę dni zajeżdża z wymienionymi a wynik jeszcze niższy? :mrgreen:

Wlaśnie dlatego nie wierzę w te testery :nienie:

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg