Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. znalazlem ze miales kiedys ten sam problem co ja teraz, u mnie wyskakuje ten sam blad 932E ALC-System defekt, co u ciebie bylo powodem tego bledu??

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

AHL 932E

Ten sam błąd tyle że w AHL, test świateł zrobiłem istą ( oba światła w lewy dół) lewe światło poszło w lewo góra a prawe się nie ruszyło i doswietlanie zakrętów nie działa ale to pewnie przez ten błąd. Co myślicie co to może być? Moduł lampy czy sama lampa jest dziabnieta? Rocznik 2005

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

Rowniez u mnie pojawia sie taki blad. Diagnozowalem auto Ista - w module swiatel skretnych ahl - jest tylko taki blad, nic wiecej. Modul LM jest czysty.

Nie dziala mi poziomowanie lamp, nie testuja sie po wlaczeniu i nie dzialaja swiatla skretne w czasie jazdy.

W Iscie moge testowac lampy - prawa chodzi gora-dol, prawo lewo, natomiast lewa chodzi tylko gora-dol. Lewo prawo nie rusza sie nic a nic.

Jak myslicie, gdzie szukac przyczyny ? Padl modul w lampie, padl silniczek w lampie, czy jeszcze cos innego ?

Dodam, ze po odpaleniu auta, ustawieniu przelacznika na "A" - zielona dioda swieci przez ok 15 sek a potem zaczyna migac.

Moduly lamp moge zamienic stronami i zakodowac, tak wyklucze czy uwalony jest modul, ale jak sprawdzic reszte lub co wogole wiecej sprawdzic ? No i dlaczego podczas testu po wlaczeniu zaplonu swiatla sie nie ruszaja i nie testuja ?

Ma ktos jakis pomysl na to ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam to samo, nie robi testu poziomowania wywala bład: ALC-System defekt Error counter: 29

Z AHL nie mam komunikacji przez inpe. Po załaczeniu swiateł mruga zielona dioda. Ma ktos pomysł na to co moze byc uwalone?

• 1 rok później...