Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

mam E92 335i USA rok produkcji 2006, rejestracji w USA 2007. przebieg 70tys km. Auto lekko nierówno chodzi, obrotami nie macha, ale czuć wyraźnie na kierownicy drgania nieregularne. Wymieniłem świece i to samo. Tak, myślę, że może wtryski już do wymiany, ale komputer nie pokazuje błędów.

Jakieś sugestie?

dzieki!

Opublikowano

Kiedy go kupiłeś? Bo wiedziałeś mam nadzieję, że auto jest po dzwonie? Być może to stąd jest problem :(

viewtopic.php?f=44&t=140052

Auto miało kilku właścicieli - tu jest jeszcze wcześniejszy:

http://archiwumallegro.pl/bmw_335i_335_coupe_f1_smg_gwarancja-427508718.html

Opublikowano

tak, wiedzialem, ze przod mial dzwon, sprawdzalem to, ale nie widzialem zdjec :( nie wiedzialem, ze poduszka tez poszla, ale w sumie to chyba normalne. Swoja droga, miesiac po zakupie, mila kolezanka wjechala mi w przód, co prawda bardzo lekko, ale maska i blotniki do wymiany, robilem w ASO BMW i ladnie wyszlo (teraz M-Pakiet).

czy taki dzwon, moze miec wplyw na ta nierowna prace silnika?

Opublikowano
jak sprawdzić czy wtryski są sprawne? to naprawdę minimalne wahania obrotów, wyczuwalne jedynie na kierownicy podczas postoju.