Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nat tymi ringami, zalezy mi zeby zawsze bylo widac kolka( angel eye) czy takie ringi ccfl zawsze daja efekt kolek,

2 pytanie podpinamy ringi do przetwornic a przetwornice do gniazda od postojówek, a gdzie to gniazdo postojowek sie znajduje? jakas fota mile widziana?

Opublikowano
możesz normalnie podciąć się pod + i - z świateł postojowych albo tak jak mówisz w kostkę czyli tam gdzie wkładasz żarówkę to na drugim końcu. Myślę ze przegląd przejdziesz z ringami normalnie odpalonymi jeżeli o to chodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przegląd przejdziesz z ringami więc nie masz sie o co martwić. Łatwy montarz bo ringi podpinasz do przetwornic a przetwornice pod kostke od świateł postojowych.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ponownie czy jest jakas roznica w ringach CCFL z allegro jedne za 108zl drugie za 139zl. niema nazw firm, niechce SMD ?

a ja bym sie zastanowil nad ccfl.mam u siebie, zakladalem, wyglada to bardzo dobrze ale...raz juz jeden mi sie spalil....i na nowo wszystko rozbieralem.nie zapominaj, ze ccfl to zwykla jazeniowka jest.mysle, ze drugi raz zastanowilbym sie nad jakims led lub smd.wyglada gorzej ale jest trwalsze.a moze mialem pecha poprostu.

Opublikowano

Też jestem w tym samym temacie , na kupnie CCFL i tutaj pytanko o SMD , czy ktoś ma zamontowane i może coś o nich powiedzieć?

Oraz proszę o sprawdzonego sprzedawce z alledrogo bo ich jest sporo teraz , od kogo kupowaliście RIngi ?

Na końcu zastanawiam się które do czarnego E46 lepiej pasują... Żółte/białe ?

Opublikowano
ja zoltych wogule nie biore pod uwage

To błąd. Nie chodzi o dwa ortograficzne w jednym w słowie wogule, tylko o to, że żółte to najbardziej naturalne ringi do e46. Z xenonami i bez.

Ale prawda, co kto lubi.

Opublikowano

tyle ,że żółte ringi + białe żarówki to strasznie kijowo wygląda, a do tego biała żarówka bardzo słabo oświetla droge w czasie deszczu.

Znów żółte ringi + zwykłe żółte żarówki to tak średnio wygląda, przynajmniej dla mnie.

Najlepiej wyglądają białe ringi ale znów białe ringi i żółte światło=porażka

białe ringi + białe żarówki = ładnie wyglądają ale znów widoczność zerowa w złe warunki pogodowe

Pomóżcie( może jakieś fajne zdjęcie jednak żółtych ccfl i żółtych żarówek ? )

Opublikowano
tyle ,że żółte ringi + białe żarówki to strasznie kijowo wygląda, a do tego biała żarówka bardzo słabo oświetla droge w czasie deszczu.

Znów żółte ringi + zwykłe żółte żarówki to tak średnio wygląda, przynajmniej dla mnie.

Najlepiej wyglądają białe ringi ale znów białe ringi i żółte światło=porażka

białe ringi + białe żarówki = ładnie wyglądają ale znów widoczność zerowa w złe warunki pogodowe

Pomóżcie( może jakieś fajne zdjęcie jednak żółtych ccfl i żółtych żarówek ? )

ja kupiłem zwykle jakieś h7 białe za 15 zł/szt i mi wystarczająco świecą, a skoro takie podróbki dość dobrze dają to napewno Philips nie wypuszczałby syfu (mówię o tych po 80 zł za parę)

Opublikowano
Czy założę ringi do najzwyklejszych lamp bez ksenonów ? Ostatnio wymieniałem klosze lamp i za bardzo niema gdzie i do czego ringów przymocować. Tak poza tym planuje polakierować plastik ten czarny matowy pomiędzy kloszami a szkłem na kolor budy oxford green (niby nic a jak ktoś się przypatrzy efekt myślę był by extra) do tego ringi ale ksenonów nie chcę .
BMW E46 320i
Opublikowano
Da radę :norty: faktycznie nawet do zwykłych lamp a co myślicie o polakierowaniu ( na filmiku część o nazwie bezel ) to wewnątrz zdemontowane jako drugie ??? na kolor samochodu ciemna butelka plus ccfl ??
BMW E46 320i
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja także zakupiłem ringi SMD z modułem DRL od Jafry i mam pytano, czy można to podłączyć tak żeby ringi świeciły się na 100% po włączeniu postojówek a po włączeniu świateł mijania żeby ringi przygasły do tych 70%? I czy da to rade zrobić żeby nie było błędu spalonych postojówek?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

Podeślij mi namiary na sprzedawce na PW. Bo się łamię czy CCFl czy te :)

Dobra już mam

One są 100% droższe :shock:

Opublikowano
Witam

Ja także zakupiłem ringi SMD z modułem DRL od Jafry i mam pytano, czy można to podłączyć tak żeby ringi świeciły się na 100% po włączeniu postojówek a po włączeniu świateł mijania żeby ringi przygasły do tych 70%? I czy da to rade zrobić żeby nie było błędu spalonych postojówek?

Wydaje mi się że CCFL'ki są spoko jeśli użyjesz opcji włączania ich np. przy otwieraniu samochodu ale żeby były przyciemnione 70% to raczej im to zdrowotnie źle wyjdzie. Zimna katoda stosowana w tych ringach źle znosi inne napięcia niż te na których powinna pracować.

Jeśli chodzi o LED a CCFL to zdecydowanie dla mnie te drugie. LEDy mają mały kąt widzenia i raczej mniejsza temperaturę światła ale z drugiej strony są o wiele trwalsze od CCFL. CCFL widać z każdego kąta i świecą bardzo jasno (przynajmniej jak są nowe :)

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
Witam

Da się wszystko zrobić. Przygasanie można zrobić za pomocą układu elektronicznego, który przyciemni ledy do tych 70% za pomocą sygnału PWM, niestety bez zewnętrznego układu się nie obejdzie. A kontrolę przypalonych żarówek dla świateł postojowych można wyłączyć za pomocą programu NCS(przekodować moduł LCM).

Opublikowano
Ja zrobiłem na ringach SMD przyciemnianie na dwóch przekaźnikach i rezystorze 120 Ohm. Po przekręceniu stacyjki świeca na 100%, a jak zapalisz pozycyjne/mijania to świecą ciemniej.
Opublikowano
Witam

Da się wszystko zrobić. Przygasanie można zrobić za pomocą układu elektronicznego, który przyciemni ledy do tych 70% za pomocą sygnału PWM, niestety bez zewnętrznego układu się nie obejdzie. A kontrolę przypalonych żarówek dla świateł postojowych można wyłączyć za pomocą programu NCS(przekodować moduł LCM).

Dużo jest męczarni żeby to wyłączyć w kompie? co w ogóle trzeba zrobić?

Pozdro

Opublikowano
Trzeba zainteresować się NCS-em i trochę pobawić w odszyfrowywanie opcji zapisanych w module LCM. Lub też możesz znaleźć kogoś na forum ze swojej okolicy co zechciałby to zrobić za przysłowiowe "piwko"