Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiam

Jestem świeżo po zakupie auta i niestety nie działa kilka rzeczy, mianowicie nie otwierają się drzwi z pilota - generalnie nie reaguje na sygnał z pilota (próbowałem także drugim kluczykiem lecz z podobnym efektem). Nie wiem czy może to być spowodowane tym iż jakiś czas auto miało odłączony akumulator.

Nie działa także bluetooth. Nie wiem czy wpływ na to mogła mieć wymiana przedniej szyby. Słyszałem, że w lusterku jest antena od bluetootha. Przed wymianą było ok.

No i najbardziej irytująca mnie sprawa to wyświetla mi się na zegarach lampka od ręcznego/hamulców (wykrzyknik w kółku i nawiasie) i podnośnik a także informacja service. Sprawdzałem poziom płynu i jest ok. Czy na to mogła mieć wpływ wymiana tarcz i klocków?

Podłączyłem dzisiaj po raz pierwszy po zakupie moją bunie pod kompa w celu sprawdzenia błędów i pojawiła mi się niestety, krótka lista kodów.

Większość z nich jest dla mnie nieznana. Może ktoś z was spotkał sie z niektórymi i pomoże mi je rozszyfrować.

DME/DDE

4212

4222 wydaje mi się ze ten błąd jak i ten wyżej dotyczy świec żarowych

4587

DSC 5DEL

FZD A670

MOSTGW E18D

Opublikowano (edytowane)

Ten podnośnik żółty Ci się pali?

U mnie tak było jak już czujnik klocków (w moim przypadku z tyłu) się skończył

Ogólnie wszystkie komendy jakie Ci sie palą to znajdziesz w instrukcji.

Edytowane przez poli_x
Opublikowano
Podnosnik pali się na czerwono :(

kurcze może i to był czerwony kolor w tym momencie już nie pamiętam sam...

Jak wejdziesz w komputer i zrobisz service check to kolejno mogą pokazywać Ci się błedy o jakich informuje Cie samochód,wtedy bierzesz instrukcje strona 122 i masz wszystko wyjaśnione.

Niestety z resztą nie pomogę bo nie mam wiedzy.

Opublikowano

JAk jest wytarty czujnik to się pali kontrolka na czerwono, tylko już nie pamiętam jaka ;)

Raz mi "majster" założył klocki bez czujnika - wsadził strzęp starego i tak jeździłem ponad dwa lata bo mi szkoda klocków było, w końcu dobre ;P

Na desce rozdzielczej paliła się czerwona kontrolka ale nie pamiętam jaka, poli_x może mieć rację.

Opublikowano

Czujniki dałem nowe wiec raczej nie powinien być w tym problem, chyba że mechanik dał ciała zakładając je i uszkodził.

Ale co z tymi błędami? Może ktoś pomoże je rozszyfrować? Będę bardzo wdzięczny. Bo do serwisu mi nie po drodze.

Opublikowano
Czujniki dałem nowe wiec raczej nie powinien być w tym problem, chyba że mechanik dał ciała zakładając je i uszkodził.

Ale co z tymi błędami? Może ktoś pomoże je rozszyfrować? Będę bardzo wdzięczny. Bo do serwisu mi nie po drodze.

Nowy czyjnik to nie wszystko,nalezy wykonac jeszcze reset,aby komp wiedział ze ma nowy czujnik :cool2:

Jest na forum wideo jak kasowac inspekcje serwisowe=wszystkie :cool2: :search:

tylko najpierw odłącz ten nowy czujnik-podłacz,zrób reset i powinno byc ok :cool2: :D ,jesli nie mozesz miec przetarty przewód od czujnika lub jakis inny drobny problem.....
icon4.png