Skocz do zawartości

Elektryka + podlaczenie komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam. Panowie mam problem z podłączeniem swojego samochodu pod interface.

E34 m30b35 kolegi łączy się bez problemu.

Moje e32 m30b30 z podmienionymi komputerami nie łączy się.

Po przełożeniu mojego monotronica (z mojej e32) do e34 kumpla wszystko chodzi ładnie. Fejs widzi sterownik jako m30b30 (czyli tak jak powinien)

W czym jest problem w moim e32? Elektryka? Czy np jakiś moduł uczestniczy w diagnostyce (cos może przeszkadzać w połączeniu sie ze sterownikiem) bezpośrednie wpiecie pod piny komputera nic nie daja. kable od złącza diagnostycznego do ecu maja przejście. Samochod odpala jeździ bez problemow. jedyne anomalia to spalanie 18 benzynki czy deptam czy jade. emerycko zawsze 18.

Restart komputera auto chodzi świetnie spalanie 14-15 zbiera sie super. Zgasze silnik dwa trzy razy gorzej sie zbiera pali 18. restart komputera znowu ok. 3 4 razy odpale i znowu gorzej i tak w koło.

Jesli macie pomysły co posprawdzac. słucham i dziekuje

Edytowane przez Diament
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może nie zrozumiałem z wypowiedzi.

Co do podłączenia interfejsu - sprawdzałeś czy masz napięcie na pinie zasilającym w gnieździe diagnostycznym auta?

pzdr

yaz

Opublikowano

najprosciej mówiąc przełożyłem moj monotronic do e34 kumpla i u niego w samochodzie łączy się. U mnie nie (co wskazuje ze komputer dme jest dobry).

Napiecie na diagnostycznym złączu jest masa też , po przekręceniu kluczyka na pinie zapłonu tez pojawia sie napiecie.

Co wiecej po próbie połączenia sie z ABSem kontrolka abs w aucie zaczyna mrugać cyka przekaźnik i wszystko.