Skocz do zawartości

[330xi] - nieszczelne kolanko przy chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Borykam sie z nieszczelnoscia ukladu chlodzenia i na pewno namierzylem conajmniej jeden wyciek. Pech chce, ze "przecieka" kolanko zaraz przy chlodnicy - to takie plastikowe kolanko, ktore wydaje sie byc elementem hmm plastikowej listwy bedacej integralna(?) czescia chlodnicy - z prawej strony patrzac pod maske.

I teraz magiczne pytania:

1. Czy da sie to jakos skleic/uszczelnic - wyglada jakby poszlo na "zakrecie" po wewnetrznej, i minimalnie saczy sie tam plyn... - czy tez trzeba wymienic chlodnice.

2. Czy taka nieszczelnosc moze powodowac zapowietrzanie sie ukladu chlodzenia? Tzn czy gdy silnik stygnie i plyn sie "spreza" to czy mozna zalozyc, ze zasysa powietrze - pewnie tak...

pozdr,

--

jarek

--

japu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pojedziesz od magików od chłodnic to wszystko Ci naprawią, na 99% skleją, chyba, że chcesz sam to robić to inna kwestia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ie ryzykowałbym z klejeniem bo w najmniej oczekiwanym momencie pęknie płyn wyleci i silnik przegrzejesz nie oszczędzaj bo stracisz x razy więcej
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
jak jest to nieszczelność bardzo mała koło 1 mm to wsyp proszek do uszczelniania kupisz go na stacji za 10 zł albo w markecie za 5 mi pomogło miałem wyciek do 1 mm i po wsypaniu cisza spokuj
Opublikowano
jak jest to nieszczelność bardzo mała koło 1 mm to wsyp proszek do uszczelniania kupisz go na stacji za 10 zł albo w markecie za 5 mi pomogło miałem wyciek do 1 mm i po wsypaniu cisza spokuj

:?: :?: :?: Kolego daleko jeździsz :?: :?: :?: Jak to mówią drut trzyma najdłużej :?