Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy jest jakaś różnica w podłączeniu iphona poprzez kabel usb i poprzez adapter wpinany w podłokietniku (nie pamiętam jak to się nazywa)?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jest, w podłokietniku zawsze wzmacnia antenę GSM i ew. zależnie od wersji masz np. wideo z Iphone itp.

Jaki masz adapter?

Opublikowano
Na razie nie mam żadnego adaptera bo zastanawiam się czy wogóle kupować. Z tego co widzę to jedyną zaletą jest wzmocnienie sygnału, chyba że inaczej działają opcje związane z internetem. Okładki płyt wywietla przez usb, a mocujc telefon na jakimś uchwycie z prawej strony przy kierownicy mogę czytać maile - oczywiście na iphonie - co nie jest możliwe jeśli jest on w podłokietniku.
Opublikowano

Używam takiego uchwytu i zalety :

1. telefon nigdzie nie lata.

2. ładowarka o dużej sile ( ładowanie telefony 30 minut do 100% )

3. podczas jazdy naprawdę nie traci zasięgu .

wady :

1. Jak nie widzisz telefonu to go zapominasz zabrać z samochodu.

2. czasem uciążliwe wkładanie bo pasażer też trzyma łokieć na podłokietniku .

Ale w sumie mi się sprawdza tylko ta cena ( ale to 50% sprawa BMW a 50 % appla )

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ważne żeby przed zakupem Snapin sprawdzi czy auto ma pełne BMW AppS 6NR. Bo jeśli palety bez video out szkoda pieniędzy na Snapin media i wystarczy music . Do x3 można założyć Snapin z innej F serii :lol:

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner