Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum,ale dużo wcześniej czytałem "złotych myśli użytkowników BMW".Tak jak wspomniałem szukałem info na temat wymiany radia,bo orginał szału nie robi.Jestem już po wymianie i moge podzielić sie jak ja to zrobiłem.

Więc tak:

Trzeba dostac się do radia,nie będe pisał jak-jest to opisanena forum.

gdy mamy radio na wierzchu odpinamy kostkę od radia (taką z zawiasem zatrzaskowym)wszystko przy odłaczonym aku!

Z kostki wypinamy małą kostke od głośników , pod drugą podpinamy się pod 12v-czerwony kabel od radia-odpowiedzialnu za pamięć.Można też podpiąć żółty ale radio będzie grało po wylaczeniu stacyjki,jak ktoś chce wyłączyć radio razem z zapłonem proponuje podłączyć żółty pod 12v od zapalniczki.

Gdy mamy zasilanie z głowy wpinamy kostki na swoje miejsce zostawiając tą od głośników(proponuje zapisąć sobie jaki kolor pod jaki numer w razie ponownego podłączenia orginału np. przed sprzedażą auta.)chodzi w tym momencie o kostke od głóśników ,bo musimy je połaczyć razem ,tą z nowego radia i tą co została nam z orginalnego radia.

To na tyle wpinamy kleme i radio musi buczeć bez żadnych błędów.W półce jest wystarczająco miejsca na radio nad popielniczką.Zamówiłem używany panel na allegro 69 zł. bo trzeba trochę dociąc do wymirów radia,a swój orginał chćę zostawić w razie sprzedaży radia.

Muszę przyznać jest różnica nawet przy org. głośnikach,ale onedają rady,potrzebna jest wyniana na coś mocniejszego.

No i chcem się zapytać jakie głośnikizmieszczą się w przednie drzwi,czytałem że można dac 13cm ,ale jaka głębokość?nie chcę dwa razy ściągąć boczków-z góry dzięki!

Mam nadzieje że komuś się przyda mój opis walki z radiem.

Pozdro dla Szczęśliwych posiadaczy BMW!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.