Skocz do zawartości

Felgi z 16" na 17 lub 18 (zawieszenie sportowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś ma porównanie czy jest dużo gorszy komfort jazdy? Mam teraz 16" i sportowe dostosowanie podwozia. Chcę na lato coś większego kupić i nie stracić dużo na komforcie jazdy.

Na 18" jest duża różnica w komforcie? Bo ceny felg w zasadzie takie same...

Opublikowano

Ja mam sportowe dostosowanie i miedzy zimowymi 16" a 19" jakiejs drastycznej roznicy nie ma...

Oczywiscie jest duzo sztywniej ale jak dla mnie to zdecydowanie da sie jezdzic

Opublikowano
Mam sportowe zawieszenie i felgi 16 na zime, na lato 18, oczywiście nie run flat i różnica jak dla mnie jest nieznaczna. Jedynie trzeba bardziej na dziury uważać żeby felg nie pokrzywić;)
Opublikowano
Z własnych doświadczeń nie polecam 18''RUNFLAT, na nasze Polskie drogi to po prostu tragedia :duh: ! po sezonie miałem zawieszenie z przodu do wymiany:/ Jeździłem też na 18'' ale bez RUN FLAT i różnica w komforcie kolosalna. Jak już chcesz założyć taką felgę to zakładaj na zwykłej gumie, z moich doświadczeń wiem że RUN FLAT nie jest na polskie drogi i nigdy nie założę już takiej gumy. Obecnie przerzuciłem się na 225/50R17(zwykła opona :D) i zmieniłem zawieszenie na sportowe, wcześniej miałem zwykłe, auto oczywiście jest twardsze ale wydaje Mi się to kompromisem pomiędzy naszymi drogami a komfortem.
Opublikowano
Ktoś ma porównanie czy jest dużo gorszy komfort jazdy? Mam teraz 16" i sportowe dostosowanie podwozia. Chcę na lato coś większego kupić i nie stracić dużo na komforcie jazdy.

Na 18" jest duża różnica w komforcie? Bo ceny felg w zasadzie takie same...

Ceny felg w zasadzie takie same... No to spójrz na ceny opon!

Opublikowano
Z własnych doświadczeń nie polecam 18''RUNFLAT, na nasze Polskie drogi to po prostu tragedia :duh: ! po sezonie miałem zawieszenie z przodu do wymiany:/ Jeździłem też na 18'' ale bez RUN FLAT i różnica w komforcie kolosalna. Jak już chcesz założyć taką felgę to zakładaj na zwykłej gumie, z moich doświadczeń wiem że RUN FLAT nie jest na polskie drogi i nigdy nie założę już takiej gumy. Obecnie przerzuciłem się na 225/50R17(zwykła opona :D) i zmieniłem zawieszenie na sportowe, wcześniej miałem zwykłe, auto oczywiście jest twardsze ale wydaje Mi się to kompromisem pomiędzy naszymi drogami a komfortem.

cześć,

interesuje mnie wspomniany temat wymiany zawieszenia na sportowe - czy możesz podać szczegóły - gdzie i za ile to było zrobione? jakie części zastosowałeś. czy różnica jest duża? z góry dzięki za info.

pozdr

Piotrek

Opublikowano

zawieszenie sportowe w bmw to inne sprezyny i amortyzatory.

oprocz tego wszytskio jest takie jak w zwyklym.

poszukaj uzywanych sprezyn i dokup nowe amory, albo moze calych McPhersonow jak by byly w dobrym stanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie ja w swojej E60 530D mam sportowe zawieszenie i chętnie zmienię je na zwykłe w serwisie nie są w stanie podać nr na zwykłe sprężyny po moim nadwoziu. Potrzebuje nr VIN samochodu najbardziej zbliżonego do mojego ale na zwykłym zawieszeniu. moje auto to 2003R 530D 218kM. E60

Na naszych drogach nie da się jeździć z taka zawiechą. (Wałbrzych) :-(

Opublikowano
mam 18 w swojej z oponami 245/40 roznicy nie ma w komforcie ale przy takich drograch jak u nas felgi juz sa pokrzywione. 18 wygladaja dobrze ale pasowal by wyzszy profil i dlatego tez pytam ma ktos z was opony 245/50/r18 da takie cos rade zalozyc nie bedzie obcierac nic zawieszenie standard mam . ale profil 50 juz daje komfort w miare i ladnie wyglada jeszcze