Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e46 320d sedan '98 rok. Lampy bosh. Gdzie mogę dostać klosze reflektorów na przód? szukam na allegro i nic takiego nie udała mi się znaleźć. Proszę o pomoc
Opublikowano
ja na początku odstawiłem polerke według poradników do tych kloszy, super pomogło na halogeny, ale klosze świateł wróciły po tygodniu do złego stanu wiec kupiłem nowe całkiem. Mimo wszystko polerke polecam bo moze się okazać ze nie trzeba kupować nowych jesli tylko wypiaskowane. Koszty małe i ze 2h roboty :)
szukam
Opublikowano
niestety na moich kloszach są małe pęknięcia (jedno obok drugiego) na środku prosto przed żarówką od świateł mijania. Moze były kiedys zbyt mocne żarówki albo cuś. pęknięcia są na całej grubości klosza
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Z opisu aukcji wynika, że gość sprzedaje szkła do przedlifta. Cena również wskazuje na przedlift. A po co dał fotkę dał od polifta? Tego chyba nawet on sam nie wie.

Albo kupisz w ciemno (ja bym nie brał- jakiś spadek formy ma, patrząc po ostatnich komentarzach), albo niech zrobi real foto.

Opublikowano
Dużo jest roboty przy wymianie tych kloszy? Sam dam radę to zrobić? Ostatnio też się zastanawiałem nad wymianą u siebie. Dodam, że moje umiejętności naprawcze nie są na najwyższym poziomie.
Opublikowano

Powoli i ostrożnie, żeby nie połamać zaczepów i dasz radę.

Są instrukcje na necie, jak to zrobić. Dla mnie 15 minut na stronę. Warto wymienić też uszczelki, bo jeśli bardzo zmurszałe, to reflektor będzie parować.

Opublikowano

teraz dość zimno już w nocy, więc jak masz jakiś ciepły garaż to polecam. Zimny plastik łatwiej się łamie i kruszy. Można też podgrzać troche przed odginaniem zaczepów suszarką etc i dasz rade bez problemu :)

- kierunek out

- listwa pod lampą out

- taki spojlerek na lampie jakby out

- potem 3 zaczepy na górze i 3 zaczepy na dole, po bokach po jednym chyba i klosz jest twój :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tu bardziej obrazowo :wink:

http://bmwe46.pl/index.php?m=klosz

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.