Skocz do zawartości

320D 136KM - ukł. chłodzenia- problem z płynem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Wiem, że temat odnośnie ukł. chłodzenia był poruszany nie jednokrotnie, lecz nie mam już pomysłów jak sobie z tym radzić. Otóż problem polega na ubywający płynie - maks ok 1l.( przy włączonej klimie więcej) Autko ogólnie sprawuje się bardzo dobrze, jedyny problem i dość ważny to ten płyn. przy mocniejszym depnięciu dymi na szaro-czarno. Jeśli chodzi o olej to wszystko w normie- nie ubywa ani nie przybywa, nie ma również żadnych śladów przy korku. chłodnicza EGR wymieniona. Węże wszystkie sprawdzone, nic nigdzie nie ubywa ani kropli nigdzie, wszędzie sucho. Nagrzewnica również ok. Jedyne co posiadam walnięte w aucie to termostat bo nie łapie właściwej temperatury.

Powoli brakuje już mi pomysłów co to może być :mad2:

Z góry dzięki za pomoc :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może warto zacząć od wymiany termostatu :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
chyba jest jakiś postęp, mokra wykładzina od strony kierowcy przy pedałach- jest na tyle mokra ze na bank nie jest to od butów bo musiałbym chyba wnieść wiadrem, czy to może być wyciek z nagrzewnicy bądź jakiegoś wężyka?