Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem od kilku dni z moja bunia poniewaz wkreca sie na obroty tylko do 3000obr a jak jej sie zechce to do 4000 i zaczyna sie tak jakby odcinka czy ktos wie co moze byc tego przyczyna ??? :mad2: czy to jest przyczyna pompy progowej??? z gory dzieki za pomoc
Opublikowano

Może to być spowodowane padającą pompką progową. Nie masz problemów z odpalaniem auta? Przy odpalaniu auta nie masz jakichś głośniejszych dźwięków (pompki) z okolic fotela kierowcy? W trakcie jazdy nie zamula Ci auta jak wchodzisz tak od 2500 obr wzwyż?

Jeśli masz problemy z odpalaniem to zacznij kilak razy tupać nogami w podłogę przy fotelu kierowcy. Jeśli po takiej 'kuracji' odpali to na 99% masz do wymiany pompkę progową. Nie kupuj tylko zamienników bo są strasznie tandetne i bardzo szybko padają lub obniża się ich ciśnienie pracy. Jeśli już będziesz musiał kupić jakąś progówkę to szukaj BMW, VDO lub TI Automotive (nie zdziw się, że ta ostatnia będzie miała wybite Made in Poland - i tak jest 100 razy lepsza niż jakieś nieznane zamienniki).

Pzdr.

Opublikowano
wlasnie pali mi od pierszego ,a od 2000 obrotow to idzie jak szatan do 3000 a pozniej zaczyna sie jakby odcinnka sprawdzalem kompem zadnych bledow nie ma juz nie wiem od czego to moze byc,a i jeszcze czasami mi szarpie jak na niskich obrotach jade tak 1500 do 1800 a od 2000 jest spoko
Opublikowano

To niestety z fusów nie uda się nic wywróżyć. Trzeba auto podpiąć pod kompa, zaprzęgnąć do roboty INPE lub coś podobnego i sprawdzić parametry w trakcie jazdy (ciśnienia na poszczególnych pompach, ciśnienie doładowania, ilości powietrza zadanego i zmierzonego przez przepływkę, itp, itd).

Powodów może być wiele - równie dobrze może się okazać, że np miałeś jakiś syf w paliwie, którego zaciągnęło i przytkało filtr paliwa.

Pzdr.