Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie pojawiania się informacji na komputerze.

Przy odpalaniu auta wyskakuje mi jedna z inspekcji, która jest przewidziana według komputera dopiero na październik tego roku.

Wcześniej wyświetlała się inna, to przestawiłem ją rok do przodu, po przestawieniu pojawiała się inna informacja, również o rok do przodu została przestawiona, a na te konto pojawiła się ta o której piszę, tak więc mogę tak w kółko przestawiać każdą do przodu, a przy odpalaniu i tak będzie wyświetlał się komunikat o najbliższej pomimo, że jest do niej kilka miesięcy i bodajże 19000km?

Sytuacja tyczy się BMW E90 320D.

Opublikowano
Właśnie tak, zawsze informacja o km do (lub terminie) najbliższej inspekcji, a jak nadejdzie pora to pojawi się wezwanie do serwisu.
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

Tak to normalne ! :D

Przez 3 sekundy po odpaleniu pokarze jaka akcje servisowa masz do zrobienia , niewazna czy za rok czy za 100 kkm. Jak nie swieci na czerwono i nie wkurza sygnalem - nie ma sie czym przejmowac :mrgreen:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

A no to spoko, bo myślałem, że może w jakiś inny sposób trzeba kasować/przestawiać, ale jak to jest normalne, to ok :)

A jeszcze jak się resetuje ustawienia kół czy coś takiego, bo gdzieś na forum wcześniej czytałem, że po zmianie kół z zimowych na letnie i odwrotnie, te ustawienia trzeba zresetować. Co prawda u mnie po zmianie nie pojawiła się kontrolka z ciśnieniem w kołach, ale jeżeli i tak powinno się to resetować, to wypadałoby to zrobić, chociaż koła już od jakiegoś czasu letnie siedzą...