Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie pytanie odnośnie możliwości podłączenia do któregoś z tych 2 (tyle znalazłem) możliwych wejść, przejściówki mini jack:

- wejście iDrive (jeżeli się nie mylę do podłączenia iPhone),

- wejścia zapalniczki,

Czy jest jakaś możliwość aby podłączyć do któregoś z tych wejść przejściówkę mini jack? mam dość dobrą mp4 z dużym dyskiem, chciałbym móc posłuchać sobie muzyki właśnie z tego urządzenia..

Czy jest jest jakaś przejściówka z iDrive -> mini jack? albo poza transmiterami z wejścia zapalniczki sposób na podłączenie owej mp4?

Tak samo zastanawia mnie wejście pod podłokietnikiem (takie małe, zasuwane) do czego ono służy?

Proszę doświadczonym kolegów w tym fachu AUDIO o pomoc ;)

Opublikowano
:D :cry2:

zdecydowana odpowiedz, po co takie coś pisać skoro to tylko spam żeby nabić posty?

skoro nie masz nic konkretnego do napisania to najlepiej nic nie pisz.

Opublikowano

Kolego, po pierwsze zapoznaj się z regulaminem. Jesteś nowy i powinieneś się najpierw przywitać.

Po drugie twoje pytanie jest na żenującym poziomie. Nie chciałem tego ci pisać wprost, przez delikatność. Widzę jednak ze aluzji nie ponial.

Gniazdo zapalniczki - jak sama nazwa wskazuje służy do zasilania zapalniczki samochodowej 12V (lub innego sprzętu)

IDrive - to to okrągłe pokrętło w środkowej konsoli. Inaczej mówiąc joystick, jak np w palystation. Służy do poruszania się po menu na ekranie.

Opublikowano

yhym rozumiem,

a może teraz tak odnośnie mojego pytania szanowany pan udzieli mi informacji w jaki sposób mógłbym podłączyć sprzęt w postaci mp4 do mojego samochodu?

Opublikowano

Moim zadniem koszty zbyt duze, aby bylo to oplacalne. Ale to moje prywatne zdanie.

Mozesz zainstalowac cos takiego http://www.dension.com/product/iPod-iPhone-car-adapters/iPod-car-kits/bluetooth-car-kits/gateway-500

http://sklep.artdesign.com.pl/dension-gateway-500-bmw-system-most-p-170.html

Za ta cene + koszt instalacji kupisz np porzadny sprzet na zaglowki.

• Moderatorzy
Opublikowano
Podaj vin auta to zobaczymy co ty tam masz u siebie.