Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z dystansami będzie najwyżej 0 skoro teraz jest 20. Gdyby to było 18 albo 19 cali i z szerokim kapciem to może i robi jakiś efekt, ale zwykłe 17stki wolę w takim et jakie powinno być choć każdy może zrobić jak uważa. Technicznie może i nie problem.
Opublikowano

Szerokie właśnie nie wiem czy można robić na 0 bo może ocierac. Nie wiem co jest ładnego w kołach głęboko w nadkolach. Zawsze jak jest zrobione blisko błotnika wygląda to lepiej. Ja mam et 15 a z tyłu chętnie zrobił bym et10. Tak koła bardzo ładnie wyglądają.

Na zimę mam 15" i et na 0 .

Opublikowano

Głęboko w nadkolach nie są, może to też kwestia wzoru felgi ma wpływ na wizualne wrażenie. Ja mam styling 122. Z tyłu są lekko schowane ale za to przód wygląda jakby był praktycznie równo z błotnikiem także z dystansami już by wystawały poza błotnik a to już nie wygląda.. Z tyłu faktycznie można by wysunąć minimalnie.

Może zrobię fotkę ale to dopiero w niedziele bo teraz ciemno po powrocie z pracy..

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie można generalizować ET bo powinno się zwracać też na szerokość felgi i jej budowę. Na feldze o szerokości 7" można sobie poprzesuwać ET, ale na feldze o szerokości np. 8,5 i wyżej to przy ET 0 felga by wylazła na zewnątrz. To nie są stałe parametry, że tyle i tyle ma być. Nie. Wszystko zależy od rodzaju felgi i jej budowy. Natomiast wielkość felgi 17....18...19 nie ma żadnego wpływu na ET.

Felgi od E60 pasują jak ulał do E39 nawet ET mają takie jak potrzeba i nie potrzeba żadnych dystansów. Różnica jest tylko w wielkości otworu centrującego i to też nie jest jakoś wyjątkowo dużo- czasami wystarczy pojeździć trochę w otworze papierem ściernym.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Pewnie ze zależy od szerokości felgi. Ja mam 8j tylko wiec przy et 34 mogłem założyć 20mm. I jest idealnie. Oryginalne 15" zimowki mam et 0 i tez jest na równo (nie chciało mi się ściągać na zimę dystansów jak jest ok)

Sam mi Paweł pomagales dobierać dystanse do moich felg :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano
Sam mi Paweł pomagales dobierać dystanse do moich felg :mrgreen:

Pamiętam.

przy et 34 mogłem założyć 20mm.

No i masz ET14 :wink:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Panowie czy ma ktoś u siebie na buni felgi styling 246? Potrzebuje wymiar od zewnętrznej części felgi do,zaślepki z logo bmw.
Opublikowano
No właśnie zależy jak spojrzeć :) jak patrzę z góry to faktycznie są lekko schowane a jak patrzeć z przodu lub lekko pod kątem to felga jak dla mnie jest tak jak powinna, ani nie schowana ani wysunięta. W każdym razie przesunięcie nawet mojej felgi na et 0 powinno wyglądać dobrze bo to tylko 2 cm