Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem tu nowa ale nie widziałam tego tematu jeszcze na forum. Mam takowy problem. Padł mi akumulator i auto stało parę dni nie ruszane. Zamykałam je ostatni raz kluczykiem bo centralne już nie działało. Dzis chciałam wymienić akumulator ale nie moge otworzyć samochodu!! Pilotem juz wogóle ani kluczykiem. I jak je teraz otworzyć?? Wybijać szybę??? pomocy!!! Jeszcze nie miałam takiej sytuacji.

Opublikowano
Po prostu otwórz kluczykiem przekręcając zamek.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

jesli masz sedana to otwórz klape kluczykiem i wsadz akumulator i otwórz centralnym. Jesli masz kombi to troche gorzej bo albo szybe zbijasz albo rwiesz nerki i otwierasz maske i podajesz napięcie na przewody akumulatora żeby zadziałał centralny.

Na przyszłosc warto wiedzieć czy we własnym aucie działa zamek w drzwiach.

szukam
Opublikowano
Zamki zawsze działały normalnie. Nigdy wczesniej mi się to nie zdażyło a ma te auto dwa lata. JAk otworzyć klapę silnika. To jest tylko wina akumulatora. Mam sedana
Opublikowano

to idz do tyłu do klapy, wsadz kluczyk i otwórz bagażnik, zmień akumulator i już :) oczywiście jesli masz w bagazniku akumulator.

jak masz pod maską to musisz wyrwać nerki i probować otworzyc maskę nie wiem ciągnac za linke czy coś. Poszukaj tematu bo już kiedyś o tym rozmawiali na forum.

inna metoda to wez wd40 albo inne jakieś smarowidło i psikaj do zamka drzwi i ruszaj kluczykiem i może to pomoze.

w przypadku jak dostaniesz sie do bagaznika ale akumulator masz z przodu to jest jeszcze szansa jak masz skladane fotele to chyba powinno dac rade je zlozyć z bagaznika i wejdziesz do srodka do auta.

szukam
Opublikowano
Dziwne ja mam kombiaka i nie muszę nic rwać, wybijać szyby tylko otwieram zamek od drzwi po stronie kierowcy i ma dostęp do wszystkiego, to wy nie macie zamków otwierania po stronie kierowcy?

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Też dało się wczesniej otworzyć drzwi przekręcając kluczyk. Niestety kanapa sie u mnie nie składa. Zastanawiam się czy to wina tylko akumulatora czy może ma jakis wpływ mycie tapicerki. Myłam ją ostatnio i może woda się dostała czy cos i dlatego?? Akumulator mam pod klapą.

Czytaøam na innych forach æe najlepszym rozwiázaniem jest zbicie szyby. Ale moæe jednak jest jakis inny sposób??

Opublikowano

sprawdz na allegro co jest tansze czy szyba czy nowe nerki :P i podejmij decyzje :)

ewentualnie poszukaj w swojej okolicy ogloszenia typu awaryjne otwieranie aut i może coś pomoże.

szukam
Opublikowano

Ogólnie to jestem z Holandii. To jest jakis cyrk wogóle. Ale jak od spodu?? Ja sie az tak nie znam. Ale moæe to byc wina ze dostala sie woda???

JAk przekrecam kluczyk to ten cypelek jakby chcial sie dzwignac a nie mogl

Opublikowano
Nie dam głowy, ale coś mi sie kojarzy, że musisz przekręcić kluczyk, jakbyś normalnie otwierała zamek (cypelek jakby już chciał się podnieść), a potem jeszcze dalej przekręcasz kawałek. Dobrze kojarzę?
Opublikowano
a przeczytaleś ze dziewczynie zamek w drzwiach nie dziala ?

Faktycznie nie doczytałem, najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie fachowca do awaryjnego otwierania samochodu, taki gość ci powinien auto otworzyć bez wybijania szyby itp.

Opublikowano

no taki faachowiec powinien ale oni czesto otwierają wlasnie przez zamek a jak kolezance zamek posługi odmówił to może być cieżko ale warto poszukać takiego gościa i spytać.

Chociaż ja to bym najpierw wział wd4 i porządnie spryskał do środka i jednoczesnie kluczykiem próbował bo moze pojdzie i sie rozrusza.

A podanie napiecia od spodu to srednio wiem na co.

szukam
Opublikowano
a nie jest tak w e46 ze jak zamknie sie pilotem to trzeba pilotem otworzyc, a jak kluczykiem to kluczykiem sie otwiera? gdzies mi ktos takie cos mowil tylko nie wiem czy to realne...
Opublikowano

moj problem zostal rozwiazany. kolega dzwignal auto podpiął sie pod alternator kablami i do drugiego akumulatora. otworzylam auto pilotem i wymienilam akumulator. auto pali jak ta lala.

ale teraz musze zlikwidowac wyciek oleju. najprawdopodobniej jakis przewod gumowy czy cos. maly ubytek ale trzeba zrobic.

pozdrawiam i dzieki za rady wszystkim