Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych kolegów jestem tu nowy i od niedawna posiadam e46 coupe 2.8 mam pytanko odnośnie furki autko dziwnie się zachowuje mianowicie potrafi przy wysokich obrotach szarpać a po wysprzęgleniu skaczą oboty czasami tak międzu 900 a 400 becia nie kopci nie pali oleju jak narazie a le jest problem z tymi 2 wadami i nie mam pojęcia czago to jest wina byłem na komputerze wykryło mi błąd czujnika położenia wałka rozrządu od strony ssącej wymieniłem na orginalny zrobiłem ze 100km ale dalej to samo czego koledzy to może być wina na samym sprzęgle nie raz ciężko ruszyć jak obory falują a jak stoi na luzie dłuższą chwilke to chodzi równo ale co jakieś 20 sekund przerwie spadną obroty i dalej chodzi gdzieś czytałęm że jeśli się odkręci korek wlewu oleju na pracy i słychać taki dźwięk jak jakaś trąbka to odma zawalona u mnie tak się właśnie dzieje ale czy to by miało coś do tych objawów?? dodam tylko że auto nie gaśnie to już moje 6 auto a potrafi nie raz zgasnąć przy ruszaniu na sprzęgiełku proszę o pomoc dziękuję bardzo z góry na pb i lpg identycznie jest z góry dzięki koledzy jestem świerzakiem na forum
Opublikowano
dzięki kolego to moja pierwsza becia mimo problemów na starcie nie ostatnia :) odma może mieć wpływ na to szarpanie podczas przyśpieszania oraz skoki obrotów???
Opublikowano
kolego a czy ma lub może mieć to wpływ na to ruszanie tzn ciężko ruszyć bez sprzęgła tzn jak obroty nie falują stoją tak na 800 jest ok a normalnie po nagrzaniu trzyma około 600 a na postoju jak jest rozgrzany przygazuje spadają znacznie np400 wzrastają to 900 tak kilka razy i trzymają 600 dzięki koledzy za rady
Opublikowano
koledzy odnośnie szarpania dzisiaj u nas lało i auto tak szarpało że nie szło jechać a zwłaszcza z niskich obrotów jak się mu depło no to puł biedy ale normalna jazda masakra zastanawia mnie czy to nie ma wpływu coś z jakimś przebiciem koledzy poratujcie pierwsza bemcia a ja już nie mam pomysłów co z tym robić pozdro koledzy dodam że jak się mu depło to fajnie się zbierał jak nigdy ale na normalnej kjeździ masakra
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
koledzy dzisiaj swoją beme wstawiłem na kanał i patrzyłam na wał tzn złapałem za wał przy łączniku ze skrzynią biegów i gdy auto stało na biegu ruszałem wałem w lewo w prawo i w jedną i drugą delikatnie o około 0.5cm w jedną i 0.5cm w drugą mogłem ruszyć wałem to normalne?? czy może mieć związek z pukaniem? skrzynia czy most nie powinien mi uniemożliwić obrotu?? już pomału nie mam siły do tego :(