Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko związane ze skórzanymi fotelami. Mianowicie skórkę w całym samochododzie mam w idealnym stanie. :cool2: Niestety wygnieciony jest fotel kierowcy w lewym tylnym rogu. Jest to punkt najbardziej narażony z racji wsiadania i wysiadania z samochodu. Chciałem się zapytać czy można to jakoś zregenerować aby element nabrał oryginalnego wyglądu? Wymiana pianki lub coś w tym stylu

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie warto się trudzić.

Ja z racji obszywania miałem też coś robione z gąbką żeby trzymało fason.Po 30 tk spowrotem się wysiedziało i wygląda tak samo jak wcześniej.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Krem NIVEA jest dobry nie tylko na skórę dłoni,na cielęcą również.Zresztą NIVEA jest dobra na uszczelki zimą.

Kiedyś skórę konserwowano łojem tylko nie wiem czy byś wytrzymał w tym smrodzie. :mrgreen:

• Moderatorzy
Opublikowano

Chyba pomyliłeś tematy.

Rozumiem że to o kierownicy.Ale faktycznie używam kremu i jest ok.

Chociaż większość ludzi pryska plakiem-bo mu się wtedy świeci :mad2:

Na tapicerkę dobra jest pianka plak do skóry-pachnie wtedy taką nową skórą,ale i tak krem jest lepszy.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Chyba kierownica jest obita ze skóry cielęcej ,ze świńskiej raczej nie bo za gruba i nadaje się raczej na kurtki,bycza też raczej nie bo za twarda i dobra na buty.
Opublikowano
Chyba pomyliłeś tematy.

Rozumiem że to o kierownicy.Ale faktycznie używam kremu i jest ok.

Dokładnie,pomyliłem i to dopiero po drugim poście zajarzyłem :mad2: Na szczęście autor ten sam .

SORRY :modlitwa:

Opublikowano

Ja używam pianki do czyszczenia ori bmw i środek do pielęgnacji skóry również ori bmw. Na prawdę warto zainwestować te 96 zł i kupić ten środek. Skóra po nim wygląda i pachnie jak nowa :cool2: . Co do wysiedzianego miejsca... Strasznie mnie to irytuje. Wiem, że tak może wyglądać siedzisko po 277 tys, ale wolałbym aby nie było wysiedziane (pewnie od wsiadania). Jesty to jedyny naruszony element fotela w samochodzie... Chociaż ostatnio zauważyłem że na fotelu kierowcy pojawia się ślad wytarcia na wysokości kręgów lędźwiowych (szwy na środku fotela). Te wytarcie pewnie będzie postępować. Czym można je spowolnić? Tak jak pisałem mam już środek z aso.

Ktoś zna jakiegoś dobrego tapicera z woj. lubuskiego lub dolnośląskiego?

Ps kremu używacie do kiery?

Opublikowano

Zdjęcia fotela:

http://img269.imageshack.us/img269/6056/20120605523.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/9936/20120605524.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/9531/20120605525.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/7343/20120605534.jpg

Ostatnie zdjęcie prawego fotela dla porównania. Dałoby rade takie coś naprawić nową gąbką a otarcie środkiem do regeneracji skóry?

Wybaczcie za syf... :suchy: Od 3 tygodni nie sprzątany :mad2:

Opublikowano
Ja używam pianki do czyszczenia ori bmw i środek do pielęgnacji skóry również ori bmw. Na prawdę warto zainwestować te 96 zł i kupić ten środek. Skóra po nim wygląda i pachnie jak nowa :cool2: . Co do wysiedzianego miejsca... Strasznie mnie to irytuje. Wiem, że tak może wyglądać siedzisko po 277 tys, ale wolałbym aby nie było wysiedziane (pewnie od wsiadania). Jesty to jedyny naruszony element fotela w samochodzie... Chociaż ostatnio zauważyłem że na fotelu kierowcy pojawia się ślad wytarcia na wysokości kręgów lędźwiowych (szwy na środku fotela). Te wytarcie pewnie będzie postępować. Czym można je spowolnić? Tak jak pisałem mam już środek z aso.

Ktoś zna jakiegoś dobrego tapicera z woj. lubuskiego lub dolnośląskiego?

Ps kremu używacie do kiery?

kolego b. dobry tapicer znajduje się w Kamieńcu K. kłodzka naprawdę polecam :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja też obszyłem u siebie tak jak chciałem.

Ale kolego u Ciebie nie wiem czy warto bawić się w tapicera.Masz ładną tapicerkę trochę doczyścić i będzie ok.

Oparcie bardzo mocno niszczy się od paska przy spodniach.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jak juz jestesmy w temacie to moze mi koledzy podpowiecie co moge zrobic ze swoja kierownica bo podczas mojego uzytkowania autka zszedl lakier z glownie gornej czesci i teraz zawsze po kilku km mam brudna lewa reke... od trzymania i tak troche wstyd tak sie komus pokazac co moge zrobic zeby zatrzymac ten proces... ona jakby sie zaczela juz kruszyc bo niema tam lakieru... Posiadam kierownice z m pakietu
  • Moderatorzy
Opublikowano

Obszyj i będzie po temacie.

Nie warto bawić się w jakieś lakierowania czy inne cuda.Ja dałem do obszycia i jestem "mega happy" :D a koszt wcale nie taki wielki.

PS.Ten temat jest o siedzeniach-temat o kierownicy też jest na 1-ej stronie.

ec2Wze6.jpg