Skocz do zawartości

E39 528i spryskiwacze przedniej szyby zaniemogły na chwilę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego popatrz na schematy i napisz dokładnie o który przewód chodzi to wtedy będzie łatwiej http://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=DL71-EUR-01-2002-E39-BMW-530d&mg=61&sg=45

Chodzi mi o przewód numer 2 do spryskiwaczy od strony kierowcy do instalacji z intensywnym spryskiem do gniazdka, które ustawione jest równolegle do silnika (nie do tego pod kątem) niestety gumowy nie wchodzi w rachubę pękł tak kijowo że nie dam rady dać żadnej szybko złączki z ani opaski...

Opublikowano
Kolego popatrz na schematy i napisz dokładnie o który przewód chodzi to wtedy będzie łatwiej http://www.realoem.com/bmw/pl/partgrp?id=DL71-EUR-01-2002-E39-BMW-530d&mg=61&sg=45

Chodzi mi o przewód numer 2 do spryskiwaczy od strony kierowcy do instalacji z intensywnym spryskiem do gniazdka, które ustawione jest równolegle do silnika (nie do tego pod kątem) niestety gumowy nie wchodzi w rachubę pękł tak kijowo że nie dam rady dać żadnej szybko złączki z ani opaski...

Jeżeli nie chcesz bawić Się w żadne dorabianie to zostaje jedynie zakup oryginału z ASO, ale do najtańszych to nie należy nr2 to ten http://www.aso-bmw.pl/product/view/id/55260/

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ło kur...zapiał...kurde trzeba będzie chyba jednak usiąść przy piwku i coś pomyśleć i grzebać...A jak nie to może jakaś używka :wink: dzięki za odpowiedzi Panowie :cool2:
  • 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To i ja odgrzeję.

U mnie spryski na przednią szybę nie działają.

Pociągnę manetkę do siebie, uruchamiają się tylko wycieraczki (3krotny cykl), jeżeli są włączone światła to naturalnie zadziałają również spryski lamp.

Sprawdziłem bezpieczniki nr 2 i 4. Obydwa sprawne.

Podpiąłem jeszcze INPĘ i po wejściu w GM wywołałem działanie pompki. Oczywiście błoga cisza.

Wszedłem jeszcze w odczyt statusu i w momencie ciągnięcia wajchy widzę, że status pompki sprysków szyby zmienia się na włączony.

Podobnie dzieje się kiedy wcisnąłęm intensywne.

Najpierw status pompki intensywnego zmienił stan na włączony, a następnie poszedł sygnał na zwykłą pompkę szyby przedniej.

Powyższe pozwala wykluczyć mi manetkę, pompkę oraz GM.

EDIT

Przyczyna okazała się prozaiczna - przytarty silniczek pompki.

Przeczyszczony, na chwilę obecną działa.

pzdr

yaz

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam moje wycieraczki e39 sedan 3.0d . Pada deszcz i na początku działaj około 5 do 10 min pózniej przestają działać i spryskiwacze i wycieraczki po około 30 min zaczynaja działać spryskiwacze wycieraczki na drugi albo na trzeci dzien albo czasem po zgaszeniu i odpaleniu auta na myjni zawsze działają inpo myjni tez :/ wszystko przeczyszczone styki koncówki na silniczku na przekazniuku i dalej to samo :/

Wiecie co to moze byc?

• 4 lata później...