Skocz do zawartości

320d 150 km dziwne wskazania przeplywomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na forum, to moj pierwszy post :)

Moje BMW to 320d 150 km

Ostanio mam problem ze spadkiem mocy (z tego co czytalem to u nich normalne i kazda to spotyka)

Do rzeczy, auto jest slabe moze ze 120 km. Mechanik podlaczyl program diagnostyczny Dis

Diagnoza ?

Padniety przeplywomierz, ktory zaniza wartosci o okolo 150 jednostek np wymaga 450 a dostaje 308. ( cos w ten desen, pisze z glowy co przekazal mi mechanik)

Problem generalnie jest taki, ze podkladal 3 przeplywomierze oryginalne i kazdy pokazuje podobne wartosci, wszystkie przeplywki maja za niskie wartosci

Wezyki wymienione, jakas uszczelka przy turbo. Sterowniki turbo i od kontroli recyrkulacji spalin wymienione, podstawowe sprawy tez ogarniete.

Zapisalem tez informacje, ktore wg mechanika sa zle, mianowicie:

Setpoint

Boost pressure=ambient pressure +\- 25 mbar

Actual walues :

Boost preesure 1296 mbar

Ambient prresure 981 mbar

Difference 315 mbar

Test byl robiony kilka razy i nadal to samo.

Jako, ze mechanik zajmuje sie autami z grupy vag nie jest w stanie okreslic problemu dokladnie i polecil mi to forum abym udal sie po pomoc

Koledzy pytam was gdzie moze lezec problem ? W razie czego dysponuje wszystkimi potrzebnymi informacjami z programu . Auto stoi rozgrzebane i chcialbym jak najszybciej odszukac problem. Pozdrawiam